Novakov naredni rival – teniser s kim često trenira u Marbelji

© AFP 2023 / PEDJA MILOSAVLJEVICNajbolji teniser sveta Novak Đoković
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, u trećem kolu Mastersa u Rimu igraće protiv Alehandra Davidoviča Fokine koji je u dva seta pobedio Kamerona Norija – 6:2, 6:3.
Đoković je dan ranije trijumfom protiv Tejlora Frica obezbedio plasman u narednu fazu, a ime rivala morao je da sačeka jer je kiša stvarala mnogo problema organizatorima.
Davidovič-Fokina u sredu ujutru pobedio je rutinski Kamerona Norija, čime je samo potvrdio da se nalazi u veoma dobroj formi ovog proleća.
Zanimljivo, Đoković i Fokina do sada nikada nisu odigrali takmičarski meč, ali srpski teniser otkrio je da je često trenirao sa Špancem u Marbelji gde se nalazi akademija Pepea Imasa.
„Često smo trenirali u Marbelji, istina uglavnom na betonu. Više voli šljaku, jak je, dobro se kreće, borac je i udara snažno“, rekao je Đoković.
​Posle pobede nad Norijem, Španac je otkrio da su mu treninzi sa prvim reketom sveta dosta pomogli.
„Treninzi sa Novakom mnogo su mi pomogli. Pričao mi je o finalima sa Rodžerom i Rafom. Trenirali smo dve nedelje pre US Opena i pomoglo mi je. On je teniski velikan. Znam kako igra, te ću morati da budem smiren. Uživaću u meču.“
Fokina, 48. teniser sveta, u Monte Karlu stigao je do četvrtfinala, u Madridu je zaustavljen od Danila Medvedeva kom je uzeo set, u Eštorilu je zaustavljen u polufinalu, a za Rim je igrao kvalifikacije i trenutno se nalazi u seriji od četiri pobede zaredom – bez izgubljenog seta.
Sve ovo govori da Novak neće imati nimalo lak posao, te ga očekuje ozbiljan ispit u osmini finala.
Meč između srpskog i španskog tenisera igra se u četvrtak.
Đoković objasnio izliv besa /video/
► Đoković posle pet sati nadigrao Amerikanca i kišu u Rimu!
► Novak surovo iskren: To me ne zanima...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala