Nastavljeno prepucavanje u hrvatskom državnom vrhu: „Nije normalno. On je prevarant i prodavac boze“

© AP Photo / Francisco SecoAndrej Plenković
Andrej Plenković - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2021
Pratite nas
U nastavku prepucavanja dvojice najviših hrvatskih državnika oko izbora Zlate Đurđević za predsednicu Vrhovnog suda, premijer Andrej Plenković je rekao da to što radi predsednik Zoran Milanović nije normalno.
Plenković je ranije danas rekao za Milanovića da je „prodavac boze“, a on je premijeru odgovorio da je „manipulator“ i „dobro uvežbani lažov“.
„Predsednik RH je predsednik svih, pa i članova HDZ-a, pa i moj, bez obzira za koga sam glasao. Predsednik ne sme imati anti-HDZ agendu. Ovo je nezabeleženo... Ovo što on (Milanović) radi nije normalno“, rekao je Plenković novinarima u Kanfanaru.
Plenković je rekao da Milanović „gura, forsira, sili“ da Đurđevićeva postane predsednica Vrhovnog suda, ali mu to, kazao je, neće proći, prenosi Tanjug.
„On je prevarant i prodavac boze. Nije normalno da predsednik svih građana ima agendu protiv vladajuće stranke“, rekao je premijer, preneo je Tanjug pisanje hrvatskih medija.
Plenković je ponovio da je Đurđevićeva kandidovana mimo procedure i da ju je diskvalifikovao Milanović, a ona, kazao je, u tome je pristala da učestvuje čime je njena ambicija završila, preneli su hrvatski mediji.
Pročitajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala