Na Izrael ispaljeno 850 raketa, u Gazi poginulo 12 dece /video/

© AP Photo / Khalil HamraSukobi u Izraelu i pojasu Gaze
Sukobi u Izraelu i pojasu Gaze - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2021
Pratite nas
Oko 850 raketa ispaljeno je na Izrael sa palestinske teritorije od početka sukoba, saopštila je izraelska vojska. U Pojasu Gaze usled napada izraelske vojske poginulo je 35 ljudi, među kojima 12 dece, a 200 je ranjeno, objavilo je ministarstvo zdravlja Gaze.
Sukobi izraelske vojske i Palestinaca nastavljeni su, a na obe strane ima poginulih, ranjenih i pričinjena je velika šteta.
Izraelskim vazdušnim napadima uništene su sve policijske zgrade u Pojasu Gaze, saopštilo je tamošnje ministarstvo unutrašnjih poslova. Zgrade je uništila izraelska avijacija, rekao je portparol ministarstva, prenosi agencija DPA.
TELEGRAMMMM "{$url}"

TELEGRAMMMM "{$url}"
Izraelska vojska objavila je da je na Izrael ispaljeno oko 850 raketa, a da je PVO sistem „Gvozdena kupola“ presreo između 85 i 90 odsto. Kako su naveli iz Izraelskih odbrambenih snaga, gađali su oko 500 meta u Pojasu Gaze, prenosi „Harec“. Kako navodi ovaj izraelski list, „oklopne divizije i padobranci pripremaju se u skladu sa operativnim planovima odobrenim prošle godine za slučaj rata u Gazi“.
Izraelska vojska dodala je da je uništila kuće tri visoka zvaničnika Hamasa, kao i da je ubila dva ključna operativca obaveštajne službe Hamasa.
​Civilnih žrtava bilo je i na izraelskoj strani, gde je poginulo pet ljudi, a u gradu Lodu poginuli su 16-godišnja devojka i njen otac. U tom gradu izbili su i ulični neredi, u kojima je povređeno 12 ljudi.
Ponovo je tokom noći raketiran i Tel Aviv, a vlasti Izraela zatvorile su škole u tom gradu, Ramat Ganu, Hercliji, Holonu, Lodu i drugim mestima.
Jedna višespratna stambena zgrada u Gazi je srušena, a druga je teško oštećena nakon što su više puta pogođene u izraelskim vazdušnim napadima.
​Premijer Izraela Benjamin Netanijahu zapretio je da će palestinske ekstremističke organizacije Hamas i Islamski džihad skupo platiti za napade na centralni i južni Izrael.
Vođa Hamasa, Ismail Hanije, rekao je da je Izrael „zapalio vatru u Jerusalimu i Al-Aksi i da se plamen proširio na Gazu, pa je odgovoran za posledice“.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala