Kazanj: Građani se opraštaju od đaka i nastavnika poginulih u napadu na školu /video/

© Duhovnoe upravlenie musulьman Respubliki Tatarstan / Uđi u bazu fotografijaKazanj: Građani se opraštaju od đaka i nastavnika poginulih u napadu na školu /video/
Kazanj: Građani se opraštaju od đaka i nastavnika poginulih u napadu na školu /video/ - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2021
Pratite nas
Dan nakon tragedije u Kazanju, građani polažu cveće ispred škole i opraštaju se od dece i nastavnika koje je usmrtio bivši učenik.
U napadu je poginulo sedmoro dece i dvoje odraslih, dok je u bolnici 23 ranjenih. Dvanaestoro dece ima prostrelne rane. Šestoro dece je u teškom stanju, a dvoje u kritičnom.
Napadač je juče priveden. On će se danas pojaviti pred sudom, kada će biti određene dalje mere. U sudu su pojačane mere bezbednosti.
Vlasti su počele da predaju tela poginulih porodicama, a sahrane se obavljaju danas.
Jedan broj ranjenih biće prebačen u Moskvu na dalje lečenje. Kao pomoć onima koji su preživeli napad angažovano je 150 psihologa.
​Saučešće porodicama poginulih juče je izjavio i ruski predsednik Vladimir Putin. Istovremeno, Putin je naložio šefu Nacionalne garde Viktoru Zolotovu da hitno razradi novu uredbu o vrstama oružja koje je dozvoljeno za civilni promet. Poruke saučešća stižu iz cele zemlje, kao i Evrope.
Napadač je, inače, imao dozvolu za nošenje oružja koja mu je izdata 28. aprila.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala