Đoković objasnio izliv besa /video/

© REUTERS / GUGLIELMO MANGIAPANENovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2021
Pratite nas
Novak Đoković objasnio je zašto se drao na sudiju tokom meča sa Tejlorom Fricom na Mastersu u Rimu.
Đoković je savladao Frica sa 6:3, 7:6 u drugom kolu Rima, skoro pet sati nakon što je duel počeo, zbog tročasovnog prekida zbog kiše.
Srpski teniser je pri rezultatu 6:3, 5:4 pretrpeo brejk, a onda se izdrao na sudiju jer, kako je naveo, nije dovoljno dobro proverio da li je teren pogodan za igru zbog sve jačih padavina.
Kada se meč nastavio, Novak se izvinio Naću Forkadelju zbog izliva besa, a posle meča je i objasnio šta se tačno desilo.
„Osećam olakšanje što sam dobio meč. Svašta se desilo danas, taj dug prekid... Nije lako igrati u ovakvim uslovima. Igrali smo skoro puna dva seta po kiši, u jednom trenutku je bilo vrlo opasno. Ja sam malo izgubio strpljenje kada sam servirao za pobedu, ali na kraju kada prebrodite ovakve uslove i izazove, to donosi još više samopouzdanja. Znam da je neophodno da kada izađem na teren imam to ubeđenje da mogu da igram bolje“, objasnio je Đoković.
​Branilac titule u Rimu je priznao da je izgubio smirenost i dodao da je cela situacija nešto iz čega će pokušati da izvuče pouku.
„Sa kišom, šljaka je pravi mat. Morate da vidite sa sudijom i drugim igračem kada treba igra da se zaustavi. Jedan zahtev nije dovoljan. Na kraju je bilo nezgodno, kada bacate lopticu prilikom servisa oči vam se pune vodom. Nije mi bilo prvi put da igram pod ovakvim uslovima. Igrao sam i ranije, imam iskustva, ali i pored toga sam se iznervirao i izgubio smirenost. Na kraju krajeva, ovo su situacije iz kojih ću pokušati nešto da izvučem“, dodao je Đoković.
Novak je dodao da je najbitnija stvar što je meč uspeo da završi u dva seta. Njegov naredni meč na programu je u četvrtak, protiv ili Alehandra Davidoviča Fokine ili Kemerona Norija.
„Posle tog razgovora sa Đokovićem, on se potpuno promenio u mojim očima“
Sramotan odnos Nemaca – da li će ruski sin promeniti zastavu?
Kako je Novakov idol „uništio život“ Novakovom treneru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala