Vesti: Ko i kako u Rusiji može da drži naoružanje? /video/

© Sputnik / SputnjikSputnjik info
Sputnjik info - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2021
Pratite nas
Pratite vesti Radija Sputnjik.
Danas u vestima:
  • U pucnjavi u školi u Kazanju ubijeno sedam đaka i jedna učiteljica. Pojačane su mere bezbednosti. Putin tražio novu uredbu o civilnom oružju. A mi istražujemo – ko i kako u Rusiji može da drži naoružanje?
  • Više od 20 osoba, među kojima i devetoro dece, poginulo u izraelskom napadu na Pojas Gaze, saopštilo palestinsko Ministarstvo zdravlja. Izraelski premijer zapretio - pojačaćemo snagu i učestalost napada na Gazu.
  • Turski predsednik poručio da će mobilisati ceo svet, a posebno islamski, kako bi zaustavio izraelski teror nad Palestincima. Analitičari poručuju, ovim Erdogan pokušava da svoje interese projektuje na širi prostor Bliskog istoka.
  • Evropska unija priprema nacrt prvog evropskog vojnog koncepta pod nazivom „Strateški kompas EU“. Istražujemo - da li je reč o još jednom pokušaju stvaranja takozvane „evropske vojske“.
  • Izbacivanje spornih odredbi iz programa nove Kurtijeve vlade, ne znači da je Priština smekšala stav prema Beogradu, naprotiv sada ima najekstremniju ideologiju, iako se diči da nema ratnu biografiju, kaže profesor Dušan Čelić.
  • Otkrivamo – kako su četvorica srpskih srednjoškolaca ostvarila veliki uspeh osvajanjem tri srebrne i jedne bronzane medalje na 55. Međunarodnoj mendeljejevskoj hemijskoj olimpijadi.
Pišite nam u komentarima. Sva vaša pitanja uzećemo u obzir. Slušajte nas i saznaćete ono što drugi prećutkuju!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala