Tramp se hitno oglasio: Bajden je kriv za napade u Izraelu

© REUTERS / OCTAVIO JONESDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2021
Pratite nas
Bivši američki predsednik Donald Tramp oglasio se hitnim saopštenjem povodom najnovijih raketnih napada na Tel Aviv, optužujući aktuelnog predsednika SAD Džozefa Bajdena da je njegova slabost uzrok eskalacije nasilja između Izraela i Hamasa.
"Kada sam ja bio u Beloj kući, bili smo poznati kao predsedništvo koje se zalaže za mir, jer su izraelski protivnici znali da Sjedinjene Države snažno stoje uz Izrael i da će doći do brze odmazde ako Izrael bude napadnut. Pod Bajdenom svet postaje nasilniji i nestabilniji jer Bajdenova slabost i nedostatak podrške Izraelu dovodi do novih napada na naše saveznike", naveo je Tramp.
"Amerika mora uvek da stoji uz Izrael i da jasno stavi do znanja da Palestinci moraju da okončaju nasilje, teror i raketne napade i da jasno stavi do znanja da će SAD uvek snažno podržavati pravo Izraela da se brani. Neverovatno, demokrate takođe nastavljaju da stoje uz pomahnitalog antiameričkog predstavnika u Senatu Ilhana Omara i druge koji divljački napadaju Izrael dok su pod terorističkim napadima", napisao je Tramp.
Hamas je večeras saopštio da je sa 130 raketa gađao Tel Aviv kao odgovor na rušenje stambenog solitera u pojasu Gaze.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala