Srbi izabrali automobil godine

CC0 / Pixabay/Free-Photos / Automobilska guma
Automobilska guma - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2021
Pratite nas
Automobil „tojota jaris“ je po oceni žirija Asocijacije automobilskih novinara Srbije, najbolji automobil 2021. godine. Ovaj automobil, podsećamo, proglašen je i za evropski automobil godine za 2021. godinu.
„Tojota jaris“ je prepoznat po dizajnu, dinamičkim svojstvima i vodećoj sigurnosti u klasi. Posebno je pohvaljena „jarisova“ hibridna tehnologija i niska emisija štetnih gasova. Čak 80 odsto novih kupaca „jarisa“ bira upravo hibridni pogonski sklop.
© AP Photo / Altaf QadriTojota jaris
Tojota jaris - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Tojota jaris
Završno testiranje automobila održano je na području Kosmaja, kada su članovi žirija imali priliku da sve kandidate isprobaju u različitim uslovima vožnje: na autoputu, magistralnom putu, i zatvorenom poligonu.
U konkurenciji za najboljeg ove godine bili su, pored „tojote jarisa“, „dačija sandero stepvej“, „audi 3“ i „seat leon“.
Titulu eko Automobila godine osvojio je „fiat 500 – lanč edišn“, a pored ovih nagrada, žiri je dodelio i specijalna priznanja. Tako je za najbolji automobil u klasi 2021. proglašena „dačija sandero stepvej“, za najbolji dizajn enterijera „audi 3“, a nagrada za najbolji infotejment pripala je „seat leonu“.
Pročitajte još: 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala