Rusija tražila od „Gugla“ da skine ograničenja sa naloga RT-a na Jutjubu

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaŠtand televizije RT na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu
Štand televizije RT na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2021
Pratite nas
Služba za nadzor u oblasti komunikacija, medija i informacionih tehnoloija Rusije (Roskomnadzor) zahtevala je od kompanije „Gugl“ da ukloni ograničenja na kanal televizije RT na Jutjubu.
U dokumentu se ističe da je Jutjub ranije blokirao nekoliko filmova na kanalu RT-a, među kojima je i intervju sa virologom Dmitrijem Lavovim.
„Takođe je ograničena mogućnost objavljivanja video-materijala i prenosa uživo pod izgovorom širenja netačnih informacija o novoj infekciji virusom korona (kovid 19) i njenim posledicama“, saopštila je Služba.
Roskomnadzor je naglasio da postupci administracije servisa krše ključne principe slobodnog širenja informacija, nesmetan pristup njima i predstavljaju čin cenzure prema ruskim medijima.
Ovo nije prvi takav slučaj – ranije je Jutjub takođe blokirao objave RT-a i drugih ruskih medija. Ograničeno je bilo čak i obraćanje predsednika Rusije na nalogu jednog od saveznih kanala i video-zapis sa državnom himnom.
Federalna antimonopolska služba Rusije (FAS) u aprilu je pokrenula postupak protiv američkog tehnološkog giganta „Gugla“ zbog zloupotrebe njegovog dominantnog položaja na tržištu u uslugama video hostinga.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala