Radanović: Zašto se Srbima ne dozvoljava polaganje venaca u Dobrovoljačkoj ulici

© AP Photo / Amel Emric)Paljenje sveća poginulim vojnicima u Dobrovoljačkoj u Sarajevu
Paljenje sveća poginulim vojnicima u Dobrovoljačkoj u Sarajevu - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2021
Pratite nas
Predsednik Odbora za zaštitu Srba u Federaciji BiH Đorđe Radanović ne vidi razlog zašto se Srbima ne bi dozvolilo polaganje venaca u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu kao što je Bošnjacima dozvoljeno da u Republici Srpskoj odaju počast na mestima stradanja bošnjačkog naroda.
Radanović kaže da niko ne pravi problem Bošnjacima u Prijedoru da to učine, niti ih je ko napadao, kao što nikome nije palo na pamet da izazove nered kada je prošle godine na obeležavanju stradanja Bošnjaka u Kalinoviku dolazio lider SDA Bakir Izetbegović.
Predstavnici Republike Srpske su juče 29. godišnjicu zločina u Dobrovoljačkoj obeležili na groblju Miljevići u Istočnom Novom Sarajevu.
Radanović za "Euro Blic" ističe da Srbima nikada nije bilo dozvoljeno da uđu u nekadašnju Dobrovoljačku ulicu i odaju počast.
Prihvatane su, dodao je, sugestije kantonalnog MUP-a da se to učini na nekih 100 do 200 metara od Dobrovoljačke, preneo je Tanjug.
Predsednik BORS-a Milomir Savčić potvrdio je da Srbima nikada nisu dali da dođu na mesto stradanja, pogotovo da se tamo postavi spomen-ploča, za razliku od Bošnjaka koji na svako mesto stradanja njihovih sunarodnika dolaze bez ikakvih problema.
"Čak postavljaju i obeležja i spomen-ploče, nekada i sa provokativnim i netačnim natpisima, kao što je bio slučaj u Višegradu da kažu da se tamo desio genocid", rekao je Savčić.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala