Državni vrh Izraela zapretio Hamasu da će platiti za svoje akcije

© REUTERS / POOLPremijer Izraela Benjamin Netanijahu
Premijer Izraela Benjamin Netanijahu  - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2021
Pratite nas
Pristalice HAMAS-a i "Islamskog džihada» će platiti visoku cenu za svoje akcije, izjavio je premijer Izraela Benjamin Netanijahu tokom obraćanja građanima.
"Nalazimo se usred bitke. Juče i danas vojska je izvela napad na stotine ciljeva Hamasa i "Islamskog džihada". Likvidirani su desetine komandanata, uključujući i visoke vojne zvaničnike. Nastavljamo da izvodimo napade. Imali smo sastanak i doneli odluke. Hamas će platiti, platiti visoku cenu za svoju odluku da granatira izraelsku teritoriju. Za ovu bitku će biti potrebno vreme i strpljenje", rekao je Netanijahu.
Ministar odbrane Izraela Beni Ganc je dodao da je napad na Pojas Gaze "tek početak".
Načelnik Generalštaba Izraela Aviv Kohavi saopštio je da je spreman da proširi operacije u Pojasu Gaze, ako bude bilo potrebno.
"Nastavićemo da izvodimo napade i nećemo ostaviti čitavim ni jedan tunel (koji palestinske radikalne snage koriste za napad na Izrael)", rekao je Kohavi.
Sukob izraelske vojske i Hamasa kulminirao je večeras raketnim udarima na glavni grad Izraela Tel Aviv, čime su se obistinile Hamasove pretnje koji je raketiranjem upozorio ukoliko se nastave udari na Gazu. Udari na Gazu nastavljeni su posle raketiranja Tel Aviva koji trenutno sanira posledice.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala