Nemački političar: Sankcije Rusiji treba odmah ukinuti

© AP Photo / Francisco SecoZastave Evropske unije ispred sedišta EU u Briselu
Zastave Evropske unije ispred sedišta EU u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2021
Pratite nas
Evropske sankcije nametnute Rusiji moraju se hitno ukinuti, one nanose značajnu štetu nemačkoj privredi, izjavio je kopredsedavajući stranke Nemačka Alternativa za Nemačku Tino Hrupala za Sputnjik.
„Mir u Evropi i širom sveta jedan je od centralnih ciljeva Alternative za Nemačku. Važnu ulogu u tome igraju dobri odnosi sa Rusijom. Zato što za nas Rusija pripada Evropi. Zbog toga odmah treba zaustaviti sankcionu politiku protiv Rusije“, odgovorio je lider stranke na pitanje o antiruskim sankcijama EU.
„Inače, sankcije nanose štetu ruskoj i nemačkoj strani. Posebno su pogođeni istočnonemački preduzetnici, koji već dugi niz godina imaju dobre ekonomske odnose sa Rusijom“, rekao je Hrupala.
Političar je dodao da Alternativa za Nemačku želi da promoviše „međunarodno razumevanje između ruskog i nemačkog naroda“, što je nazvao jednim od svojih ličnih prioriteta.
U martu je Savet EU uveo restriktivne mere protiv šest ruskih državljana. Kao odgovor na to, rusko Ministarstvo spoljnih poslova zabranilo je ulazak u Rusiju osmorici državljana Evropske unije. Na spisku se nalaze, između ostalog, šef Evropskog parlamenta David Sasoli, kao i potpredsednica Evropske komisije za evropske vrednosti i transparentnost Vera Jurova.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala