Lajović nemoćan protiv Australijanca

© AP Photo / Alfredo FalconeTeniser Dušan Lajović
Teniser Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2021
Pratite nas
Dušan Lajović, 37. teniser sveta, nije uspeo uspeo da se plasira u drugo kolo Mastersa u Rimu, pošto je poražen u dva seta od Australijanca Džon Milman.
Lajović, kome je šljaka omiljena podloga, odigrao je veoma loš meč, ni u jednom trenutku nije uspeo da pronađe pravi ritam i Milman je na kraju zasluženo slavio – 6:3, 6:4.
Srpski teniser napravio je neočekivano veliki broj grešaka iz forhenda, nije mu funkcionisao ni jednoručni bekhend, te je od starta pa do kraja Australijanac imao prednost.
U prvom setu Milman je ključni brejk napravio u osmom gemu, potom je u devetom servirao za potvrdu i set, i bez većih problema, posle 34 minuta igre, došao je do vođsva – 6:3 (1-0).
Tokom drugog perioda igre viđena je nešto veća borba, ali Lajović ni u jednom trenutku nije imao šansu da oduzme servis protivniku. Australijanac je dobro servirao i ponovo je u osmom gemu napravio brejk.
Duci je mnogo grešio, poklanjao je poene protivniku, pa je Milman posle sat vremena i 26 minuta prošao u drugo kolo Mastersa u Rimu – 6:3, 6:4.
Ovo je bio šesti uzastopni poraz srpskog tenisera, odnosno turnire je završavao u prvim kolima u Monte Karlu, Monaku, Minhenu, Madridu i sada Rimu.
Tamo će za protivnika imati boljeg iz susreta Mateo BeretiniNikoloz Basilašvili.
Bio je najbolji na svetu, a sada od Novaka može samo da uči na treningu /video/
Serena neće na Olimpijske igre jer joj ne daju da povede ćerku
„Posle tog razgovora sa Đokovićem, on se potpuno promenio u mojim očima“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala