Jedno od najvećih ulaganja u Hrvatskoj

CC0 / / Kompanija za programiranje
Kompanija za programiranje - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2021
Pratite nas
Infobip, prvi hrvatski startap jednorog krenuo je u pripreme za novu investicijsku rundu od 500 miliona dolara. Reč je o pojedinačno najvećoj startap investiciji u Hrvatskoj, ali i jednoj od najvećih investicija u neku domaću kompaniju dosad.
Silvio Kutić, suosnivač i izvršni direktor "Infobipa" otkrio je to u intervjuu za Blumberg.
„Firma je upravo započela razgovore sa ulagačima o novoj rundi, za koju se računa da će biti 60 do 70 posto više od prethodne runde od 300 miliona evra (365 miliona dolara)“, izjavio je u intervjuu Kutić, prenosi Jutarnji list.
Time je otkrio da će mu nova investicijska runda biti ne druga, već treća po redu. Kompanija je sredinom prošle godine primila investiciju od 200 miliona dolara od američkog fonda "One Ekiti partners“.
Prema nezvaničnim informacijama, isto je investicijsko društvo napravilo potom još jednu investiciju u "Infobip". Na taj je način ukupan iznos investicija u najveću hrvatsku softversku kompaniju porastao na 365 miliona dolara, odnosno 300 miliona evra, prenosi B92.
Silvio Kutić dodao je da planira da izlista firmu na berzi u roku od 18 do 20 meseci, što znači da će "Infobip" na berzu u Njujorku krajem 2022, odnosno početkom 2023. godine.
Nova investicija "Infobipu" bi trebalo da posluži za akvizicije.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala