Crnogorski parlament raspravljaće o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici

© Sputnik / Nebojša PopovićSkupština Crne Gore
Skupština Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2021
Pratite nas
Poslanici crnogorskog parlamenta usvojili su predlog da se na dnevni red uvrsti "Rezolucija o genocidu u Srebrenci"
Poslanici Skupštine Crne Gore podržali su predlog poslanika Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovića da se na današnji dnevni red Skupštine Crne Gore uvrsti predlog Rezolucije o genocidu u Srebrenici.
Za predlog da se na dnevni red stavi tačka "Rezolucije o genocidu u Srebrenici" glasalo je 42 poslanika, dok je 15 bilo protiv, a 21 poslanik bio uzdržan.

Opozicioni poslanici, Abazović i Konatar na reverima nose cvijet Srebrenice

Na predlog šefa kluba Bošnjačke stranke Ervina Ibrahimovića, poslanici opozicije u Skupštini Crne Gore, poslanik GP URA Miloš Konatar i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, danas na reverima nose cvijet Srebrenice, neslužbeni simbol zločina u Srebrenici.
Njima su cvjetove podijelili poslanici BS Amer Smailović i Kenana Strujić Harbić.
Trenutno, u Skupštini Crne Gore u toku je četvrta sjednica Prvog redovnog zasijedanja Skupštine u 2021. godini, a na dnevnom redu je 41 tačka. Poslanici će na ovoj sjednici odlučivati i o razrješenju ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, koji je imao sporan stav o genocidu u Srebrenici.
O buri koja se u Crnoj Gori podigla zbog izjave ministra Leposavića u emisiji „Prorok“ svoje mišljenje izneo je Dušan Proroković:
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala