Advokat Tintor o procesu protiv Mike Aleksića: Kad se potvrdi optužnica, nema dodavanja optužbi

© Skrinšot, JutjubMika Aleksić
Mika Aleksić - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2021
Pratite nas
Advokat glumica koje je Miroslav Mika Aleksić seksualno uznemiravao Jugoslav Tintor izjavio je da je u toku potvrda optužnice protiv njega.
"Sudski proces je u fazi potvrđivanja optužnice. Tužilaštvu je ostavljen rok kako bi mogao neispravnosti mogao da otkloni. To je redovna procedura", izjavio je Tintor.
Ističe da se u optužnicu, kada se potvrdi, ne mogu dodavati nove optužbe.
"Jednom kada se potvrdi optužnica, to je to. Ono što je predmet je samo to i može samo deo toga da otpadne", jasan je.
Osvrnuo se i na uticaj na postupak nedavnog intervjua supruge Miroslava Mike Aleksića koji se pojavio u javnosti.
"Mislim da ne može da utiče. Naravno da niko ne osporava pravo da kažu šta misle o slučaju. Ono što je meni čudno jeste da se o tome ćutalo četiri meseca. Neobično je da baš odjednom jedno za drugim idu gostovanja, intervjui. Mislim da se to radi sa ciljem, ali ne bih da spekulišem, Mislim da je ideja tog ko je smislio koncentrisani set izjava da sud to čuje i da mu otvori vrata za ukidanje pritvora", izjavio je.
Slučaj poznatog učitelja glume izazvao je burnu reakciju javnosti, pa se postavlja i pitanje njegovog uticaja na buduće slučajeve tog tipa.
"Za razliku američkog precidentnog prava, naše je kontinentalno. Svaki slučaj se gleda za sebe. Ovaj slučaj je specifičan i značajno odudara od predmeta koji sude sudovi u Srbiji", poručio je.
"Ovaj postupak ima normalan tok, nemam utisak da se odugovlači. Realno je za očekivati da sudski postupak može početi za mesec i po dana.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala