Srbija dobija nove gondole

CC0 / Pixabay/Fotoauge / Skijaška gondola
Skijaška gondola - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2021
Pratite nas
Skijališta Srbije raspisala su tender za gradnju novih gondola na dve lokacije na Kopaoniku - od Vojnog doma do vrha Mali Karaman i nova instalacija na trasi nekadašnje dvosedne žičare Centar.
Na prvoj lokaciji gradiće se kombinovana gondola kako bi bilo nastavljeno povezivanje korisnika skijališta koji dolaze iz pravca Brzeća do vrha Mali Karaman koristeći novoizgrađenu gondolu, a kojima je potrebno omogućiti da lako dođu i do centra Suvo Rudište, prenosi Tanjug.
Kopaonik - Sputnik Srbija, 1920, 24.10.2020
Kopaonik dobija gondolu dugu 3,7 kilometara
Projektom je potrebno rešiti brzo i lako izvlačenje sa dosada opterećene četvorosedne žičare Mali Karaman, a posebno kada se korisnici skijališta vraćaju ka novoizrađenoj gondoli u povratku kući, navodi se u tehničkoj dokumentaciji.
Dodaje se da izabrani ponuđač treba da izradi idejno rešenje gondole za izabranu trasu, da finansijsku procenu ulaganja, odredi mikrolokacije za sve stanice i izradi odgovarajuće rešenje za ski stazu.
Kada je reč o drugoj lokaciji, navodi se da zbog razvoja turističkog smeštaja na lokaciji Suvo Rudište poslednjih godina i stvaranja velikih gužvi na ključnim instalacijama u dolini sportova, Skijališta Srbije žele da aktiviraju nekadašnju trasu dvosedne žičare Centar.
Zbog, kako navode, rasterećenja postojeće instalacije Pančićev vrh, a kako bi se i lakše koristio veliki broj izgrađenih staza na lokaciji Pančićev vrh.
Od projektanta se traži tehnička dokumentacija za idejno rešenje trase instalacije šestosedne žičare, objekta garaže i restorana na vrhu žičare, zatim, za idejno rešenje ski staze od polazne stanice do ambulante i za kanalizacioni kolektor od izlazne stanice do mesta priključenja na postojeću mrežu.
Dužina ove žičare biće oko 1.550 metara, a rok za podnošenje ponuda je 18. maj.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala