Penal koji je „zapalio“ Španiju, a Hrvat je u centru pažnje /video/

Pratite nas
Tri kola ostala su do kraja Primere, a šampionska trka posle dvoboja Barselone i Atletiko Madrida (0:0), kao i Reala i Sevilje (2:2) ostala je nepromenjena. Ipak, mnogo bure podigla je VAR tehnologija, koja je „skrojila“ rezultat u Madridu.
Mnogo bure na Pirinejima podigao je penal koji je u 78. minutu relizovao Ivan Rakitić. Hrvat je rutinski realizovao najstrožiju kaznu, i tu ništa nije sporno, ali je interesantna situacija koja je dovela Sevilju do penala.
​Naime, tim iz Andaluzije izveo je korner i lopta je pogodila Edera Militaa u ruku što arbitar u prvi mah nije video. Usledio je kontra-napadad Reala u kojem je Karim Benzema izbio „jedan na jedan“ sa golmanom gostiju i Bono je bio primoran da ruši bivšeg francuskog reprezentativca.
Sudija Munuera pokazao je na belu tačku, ali je iz VAR sobe dobio signal da prvobitno treba da pogleda snimak iz Realovog kaznenog prostora. I pogledao je Munuera, a imao je šta i da vidi, Militao je zaista udario loptu rukom, zbog čega je poništen penal za kraljevski klub i dosuđen je Sevilji.
Vembli - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2021
Britanci su ipak „ukrali“ svoje finale!
Odgovornost je preuzeo Ivan Rakitić i bio je nepogrešiv. Činilo se da će „seviljski berberin“ uzeti meru Realu - 1:2, ali je onda u kasnom 94. minutu na scenu stupio Eden Azar i postavio konačnih 2:2, čime je Real, baš kao i Sevilja, ostao u trci za šampionsku titulu.
„Po meni je to bilo jasno igranje rukom igrača Real Madrida. Ruka je bez obzira da li je to bilo namerno ili slučajno igranje rukom, ali u ovakvim slučajevima svako interpretira to na svoj način, pa možemo da raspravljamo o tome. Smatram da je sudija dobro procenio situaicje, pa možemo brzo da završimo sa tom temom. Sad nam je VAR bio nakloljen, prošli ponedeljak nije“, poručio je Hrvat.
Do kraja La Lige ostala su još tri kola, Atletiko Madrid je prvi sa 77 bodova, Real i Barselona imaju po dva manje, dok četvrtoplasirana Sevilja ima 71 bod, te nema sumnje da će u narednim danima biti vruće na Pirinejima.
Standings provided by SofaScore LiveScore
► Srpski zlatni dečak za Sputnjik: Imao sam cilj, ali sam shvatio – granice ne postoje!
► Zvezda se naljutila na Zlatibor i spakovala mu šest golova /video/
► Alarm u Parizu – da li će se nemoguće, ipak, desiti?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala