Novak je pretekao i legendarnu Amerikanku!

© AFP 2023 / WILLIAM WESTSerena Vilijams i Novak Đoković
Serena Vilijams i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, pretekao je legendarnu američku teniserku Serenu Vilijams po broju nedelja na prvom mestu rang lista u obe kategorije, pošto je započeo 320. sedmicu na vrhu ATP lestvice.
Novak i Jelena Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2021
Otkriveno zašto je Novak odustao od Madrida
Srpski igrač je prethodno oborio rekord u muškoj konkurenciji, pretekavši Rodžera Federera, a sada su ispred njega ostale Martina Navratilova i Štefi Graf.
Novak je do 320. nedelje na vrhu stigao iz pet pokušaja, a najduži period bio je od 7. jula 2014. do 6. novembra 2016. godine.
U ovoj sedmici Đoković namerava da sačuva još jedan rekord, on je dosad osvojio 36 turnira iz serije 1.000, dok Rafael Nadal ima jedan manje, pred početak takmičenja u Rimu, gde dosad ima skor od 55 pobeda i devet poraza.
Što se tiče Nadala, on je i zvanično ponovo pao na treće mesto ATP liste, pošto ga je pretekao ruski teniser Danil Medvedev.
Promene su zabeležili i srpski teniseri, Dušan Lajović se popeo za jedno mesto i sada je 37, Filip Krajinović je pao za tri na 39, Miomir Kecmanović je napredovao za 46. poziciju, dok je Laslo Đere, ranije 50, na novoj rang listi 52. igrač sveta.
► Uzalud trud Federera – De Niro više voli Srbiju /foto, video/
► Nekada klinč sa Đokovićem, a sada – borba za teniski život /video/
► Zverev srušio Tima, Nadala i šampiona Srbije za trofej u Madridu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala