Krivokapić razgovarao sa Makronom, podrška integracijama

© Foto : Youtube/Vlada Crne Gore/PrintscreenZdravko Krivokapić zatražio smenu ministra pravde zbog stavova o Srebrenici
Zdravko Krivokapić zatražio smenu ministra pravde zbog stavova o Srebrenici - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2021
Pratite nas
Francuskim predsednikom Emanuel Makron izrazio je snažnu podršku Vladi Crne Gore u procesu evrointegracija i sveobuhvatnim reformama, izjavio je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić nakon razgovora sa Makronom.
 
Predsednik Vlade istakao je da, čak ni u otežanim uslovima usled pandemije korona virusa, visok stepen solidarnosti i uspešne saradnje Crne Gore i Francuske nisu izostali, i zahvalio na pomoći Francuske zdravstvenom sistemu Crne Gore.
Krivokapić je u razgovoru sa predsednikom Makronom naglasio da je Vladi Crne Gore članstvo u EU strateški cilj na kom njegova Vlada dosledno radi i ulaže maksimum napora, kroz 100% usklađenosti spoljne i bezbednosne politike sa politikom EU.
Krivokapić je rekao da mu je Makron uputio i poziv da uskoro poseti Francusku kako bi razgovori o intenzivnijoj saradnji bili nastavljeni, prenose "Vijesti".
Podgorički list podseća da su tokom prvih meseci mandata sagovornici premijera Crne Gore pored ostalih bili nemačka kancelarka Anegla Merkel, austrijski kancelar Austrije Sebastijan Kurc, kao i najviši zvaničnici Evropske unije, Šarl Mišel, Ursula fon der Lajen, Žosep Borelj, Oliver Varhelji i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala