Abazović: Saga o tužilaštvu završena

© Foto : Sputnjiku ustupila URADritan Abazović, lider URA
Dritan Abazović, lider URA - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2021
Pratite nas
Povodom mišljenja Venecijanske komisije na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnom tužilaštvu, potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović je rekao da ga raduje što Venecijanska komisija konstatuje značajan napredak u odnosu na prethodne Predloge zakona koji su razmatrani u martu.
On je istakao da je sa novim mišljenjem Venecijanske komisije saga o tužilaštvu završena.
Abazović je na vanrednom presu istakao da je konstatovano da je nekoliko ključnih preporuka VK iz marta potpuno obuhvaćeno izmjenama, a ostale djelimično.
"Raduje nas i to što je Venecijanska komisija prepoznala našu želju da konstruktivnim pristupom prilikom izrade izmjena Zakona uključimo što više društvenih činilaca koji su mogli dati svoj doprinos, u cilju poboljšanja finalnog teksta izmjena Zakona", naglasio je Abazović.
Crnogorski mediji su objavili da je Venecijanska komisija ponovo kritikovala predložene izmjene nove verzije Zakona o državnom tužilaštvu. Pohvaljeno je najavljeno odustajanje od izmjena Zakona o Specijalnom državnom tužilaštvu.
Po ocijeni Venecijanske komisije, nema opravdanja za istovremeni prestanak mandata svim članovima Tužilačkog savjeta, ponavljajući razloge date u mišljenju o prethodnoj verziji tužilačkih zakona, iz marta ove godine.
Abazović ističe da mišljenje Venecijanske komisije nije negativno, ali priznaje da je imala primjedbe na prestanak mandata članova Tužilačkog savjeta i da nema ništa protiv smjene onih koji ne ispunjavaju kriterijume.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala