Vučić: Nećemo dozvoliti da laž pobedi i da žrtva bude proglašena za dželata

Pratite nas
Mnogi pokušavaju sada da promene tok istorije i žrtvu proglase za dželata, a dželata za žrtvu. Nikada manje zemalja nije suštinski obeležavalo Dan pobede. Naše je da ne krijemo istinu i da to otvoreno govorimo, da laž ne pobedi, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svečanoj akademiji povodom Dana pobede nad fašizmom.
Svakom budućem Hitleru reći ćemo „ne“, rekao je Vučić.
„Nije slučajno što se nipodaštava istorijska uloga Crvene armije i to što je 22 miliona Sovjeta dalo živote. Nije čudo što se u našem regionu dešava prekrajanje istorije“, dodao je Vučić.
„Revizija o kojoj govorim vodi se onim razlozima koji su već jednom stvorili oni manje zaslužni, vodi se silom, pokušajima da se samo jedna politika volje nametne, što vodi uspostavljanju jedne nove istine, one koja će sve što ona proglasi za laž biti uništeno. Otvoreno se suprotstaviti toj reviziji je sveta obaveza“, rekao je Vučić.

„U našem regionu najviše prisutno menjanje istorije“

„Teror je sprovođen pre svega nad srpskim narodom. Nemoguće je pobrojati sva mesta stradanja. Šta je čovek koji ubije jednog čoveka? Da li je on ubica čitave nacije“, zapitao se predsednik u svom govoru.
Dodao je da su nevine žrtve svete, a da je za Srbiju Dan pobede ne samo kraj Drugog svetskog rata, već kraj stradanja.
„Srbi su morali da plate visoku cenu. Ko misli da su Srbi hrlili u rat protiv Hitlera - on ne zna Srbe. Svakom budućem Hitleru - naša prestonica će reći ne. Srbi su se digli na oružje svuda u Jugoslaviji“, naglasio je predsednik u svom obraćanju.
Nijedan drugi narod nije tako glasno rekao ne kao što je to Srbija rekla četrdesetih godina prošlog veka, jasan je bio Vučić.
„Ne smemo i nećemo da zaboravimo. Time ćemo da zaboravimo i kragujevačke đake i Stojankina tri sina. Srpski narod gde god da se nalazio jasno je rekao ne fašizmu“, rekao je on.
Ako zaboravimo fašizam, to bi značilo da bi on mogao još u grotesknijem obliku da se vrati, a pobeda se piše istinom.

Situacija u regionu

„Nećemo da pristanemo na poniženje u regionu, posebno od onih koji su cvećem dočekivali Hitlerovu vojsku i koji su vršili pogrom nad Srbima u vreme kad je Beograd bio uništavan. Možda bi to bilo i razumljivo da nije pokušaja brutalnih i besmislenih da Srbe od žrtava prave na dželate. Srbi su danas krivi zato što su se suprotstavili ustašama“, kazao je predsednik i dodao da Srbi više neće da ćute i da se dodvoravaju.
Takođe, istakao je da Srbija brže napreduje i pomaže svima kojima je to potrebno.
„Mi i vama želimo da uhvatite taj ritam, da biste malo manje brinuli o tome kako da nešto učinite protiv Srbije“, poslao je poruku Vučić.
Svet i region u kome vlada saradnja, mir i razumevanje je zavet naših predaka, naveo je on.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala