U Denveru se govori o sudijama, ali Amerika priča o dvojici strašnih košarkaša

© AP Photo / Darron CummingsRasel Vestbruk, košarkaš Vašington Vizardsa
Rasel Vestbruk, košarkaš Vašington Vizardsa - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2021
Pratite nas
Dok se u Koloradu, državi iz koje su Denver Nagetsi, priča o utakmici protiv Bruklin Netsa i lošem suđenju, Rasel Vestbruk i Stef Kari, košarkaši Vašington Vizardsa i Golden Stejt Voriorsa, ispunili su naslovne strane medija širom Amerike zbog spektakularnih partija.
Vašingtona Vizardsi sastali su se sa Indijanom, a pre utakmice znalo se da će Rasel Vestbruk biti posebno motivisan jer mu je falio jedan tripl-dabl da se izjednači Oskarom Robertsonom koji pet decenija drži rekord sa 181 ovakvim učinkom.
Nikola Jokić protestuje kod sudije na meču protiv Bruklina - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2021
„Sudije, gadite nam se“ – Jokića tukli, arbitri ćutali, a Denver posle drame izgubio /video/
Plejmejker franšize iz prestonice Amerike priredio je šou navijačima, kako u dvorani, tako i onim kraj malih ekrana, te je utakmicu završio sa 33 poena, 19 skokova i 15 asistencija.
Vestbruk je u regularnom delu meča promašio šut za pobedu, ali je zato u produžetku pogodio ključna slobodna bacanja, a potom je i blokirao šut za pobedu Karisa Leverta.
​Brodi, kako je nadimak Vestbruku, igrao fenomenalno u drugom delu sezone, te je tako u martu prosečno beležio 25 poena, 11 skokova i 13 asistencija, a u aprilu 21, 13, 12.
Trenutno u sezoni se nalazi na proseku od 22 poena, 11,4 skokova i 11,4 asistencija, što znači da će četvrti put u karijeri završiti godinu sa tripl-dabl učinkom.
Ono što je najvažnije je da Vašington pobeđuje, odnosno ekipa prati njegova izdanja, te posle očajnoj početka sezone ima skor 32/36 i nalazi se na devetom mestu na Istoku.
Pored Vestbruka, ne sme se zaboraviti Bredli Bil koji je postigao 50 poena u pobedi nad Indijanom.
Posle Vestbruka red je bio na Stef Karija. Najbolji šuter svih vremena još jednom je pokazao zašto s pravom nosi tu titulu.
Kari je imao jedno od njegovih prepoznatljivih večeri kada za tri četvrtine razbije protivnika i onda u poslednjoj nema potrebe da ulazi u igru.
Plejmejker Golden Stejt Voriorsa na terenu je proveo svega 29 minuta i utakmicu je završio sa neverovatnih 49 poena i čak 11 pogođenih trojki.
Kari je bio nezaustavljih, pogađao je iz svih pozicija, iz igre je šutirao 14/26, a van linije za tri poena 11/21.
Na sve to pogodio je 10/10 slobodnih bacanja, i po ko zna koji put stavio je svima do znanja da je najveći svih vremena kada se isključivo radi o šutiranju ka košu.

NBA, rezultati:
Indijana – Vašington 132:133

Filadelfija – Detroit 118:104
Toronto – Memfis 99:109
Denver – Bruklin 119:125
Golden Stejt – Oklahoma 136:97
Portland – San Antonio 124:102
Juta – Hjuston 124:116
„Sudije, gadite nam se“ – Jokića tukli, arbitri ćutali, a Denver posle drame izgubio /video/
„Lažne vesti“ – srpski agent demantovao navode u vezi sa bivšim igračem Partizana
„Srbija mora prvo da vodi računa o sebi, pa o drugima“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala