Preliminarni rezultati u Herceg Novom: Demokrate proglasile pobjedu

© Tanjug / JAROSLAV PAPPrebrojavanje glasova
Prebrojavanje glasova  - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2021
Pratite nas
Prema nezvaničnim rezultatima na osnovu 100 odsto obrađenih listića, najviše glasova osvojile su Demokrate Alekse Bečića, sledi Evropski tim, čija je okosnica DPS Mila Đukanovića, a sledi lista Za budućnost Herceg Novog i Boke, predvođena Demokratskim frontom, preneo je lokalni Radio Jadran.
Isti broj mandata je osvojila Novska lista sa 19,07 odsto glasova.
Crno na Bijelo Dritana Abazovića je osvojila 7,70 odsto ili dva mandata, a Prava Crna Gora Marka Milačića 4,46 odsto ili jedan mandat.
Lider Demokrata Aleksa Bečić je ocijenio kako su partije vlasti na istorijskom maksimumu, a DPS na istorijskom minimumu.
„Istorijski rezultat je da je prvi put jedna koalicija, a u ovom slučaju naša, imala više glasova nego cjelokupna opozicija, odnosno DPS“, ocijenio je Bečić.
Pravo glasa je imalo ima 25.590 birača.
To je gotovo ista izlaznost kao na izborima prije četiri godina kada je do 20 časova izlaznost iznosila je 66,95 odsto ili 16.689 birača.
DPS je na lokalnim izborima 2017. osvojila 12 mandata, Demokrate devet, Demokratski front četiri, Novska lista tri, a Socijalistička narodna partija dva mandata. Socijaldemokrate, Građanska grupa Izbor, koalicija SDP-URA i Građanska lista za Herceg Novi osvojili su po jedan mandat u lokalnom parlamentu sa 34 mjesta.
Prethodno, vlast na državnom nivou i u Nikšiću formirale su Demokrate sa listom koju je predvodio Demokratski front, a pozvali su da im se pridruži i Abazovićeva URA, oko koje je okupljena lista Crno na bijelo.
Pročitajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala