Odmetnici i dalje prete: „Ne smete da nas kaznite!“

© REUTERS / Denis BalibouseLogo UEFA
Logo UEFA - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2021
Pratite nas
Fudbalski klubovi Real Madrid, Barselona i Juventus izdali su saopštenje protiv Evropske kuće fudbala (UEFA), a u ime projekta pod imenom Superliga.
UEFA je prethodno i zvanično napravila sporazum sa devet ekipa koje su rešile da potpuno odustanu od Superlige, od ukupno 12 koje su pokušale da pokrenu to takmičenje.
Mančester siti, Mančester junajted, Liverpul, Čelsi, Arsenal, Totenhem, Inter, Milan i Atletiko Madrid su pristali da potpišu ugovor prema kojem će biti drastično sankcionisani ukoliko opet pokušaju da se ogluše o UEFA.
I najmanje kršenje odredbi novog sporazuma koštaće ih 50 miliona evra, a ukoliko se vrate ideji o Superligi moraće da iskeširaju barem 100 miliona.
Ubrzo nakon objavljivanja tog sporazuma, usledilo je zajedničko saopštenje Barse, Reala i Juventusa, koji su ponovo odbili poslušnost UEFA.
„Osnivači Superlige nastavljaju da pate i svakodnevno im se preti. Teraju nas da napustimo i ugasimo takmičenje, što je neprihvatljivo. Zakon je na strani Superlige i po njemu FIFA i UEFA ne smeju da kažnjavaju klubove“, navodi se, pored ostalog, u saopštenju.
Dalje se dodaje da glavni cilj Superlige nije bio novac, već „prilika da navijačima širom sveta pokažemo da je fudbal i dalje najbolja zabava“.
Pomenuta tri kluba navode da su spremna da promene pristup Superligi, ali da ne planiraju da odustanu od organizacije tog takmičenja – što bi moglo skupo da ih košta.
Španski mediji su preneli da Aleksander Čeferin, predsednik UEFA, planira da pred izvrni odbor nakon finala Lige šampiona iznese predlog kojim bi Juventus, Real Madrid i Barselona bili drastično sankcionisani.
Naime, predlog je da se ta tri kluba – koja imaju bogatu istoriju i pregršt evropskih trofeja – izbace iz evropskih takmičenja na dve godine.
Ukoliko bi došlo do ovakvog poteza Čeferina, pomenuti klubovi bi bili značajno destabilizovani, s obzirom da im finansijska sigurnost, ali i kvalitet tima, u velikoj meri zavise od toga da li se takmiče u Ligi šampiona, ili ne.
Projekat „bogatih“ na stubu srama
Slučaj „UEFA“ – pogledaj pod „Kokeza“
Od „ruske revolucije“ profitirao je i britanski premijer /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala