Hoće li Zenit proći kao Zvezda?

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaKošarkaš KK Zenit Sankt Peterburg Kevin Pengos
Košarkaš KK Zenit Sankt Peterburg Kevin Pengos - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2021
Pratite nas
Kevin Pengos, nesuđeno pojačanje Crvene zvezde i ključni košarkaš Zenita iz Sankt Peterburga, ponovo je na nišanu Barselone koja ga se prošle godine odrekla.
Pengos, koji je ove sezone u Evroligi prosečno ubacivao 13,5 i 6,7 asistencija na kraju sezone biće jedan od najzvučnijih slobodnih igrača.
Reprezentativac Kanade prošle sezone je nastupao za Barselonu, ali je zbog povrede stopala propustio veći deo utakmica, te na leto 2020. godine napustio katalonski klub.
Kanadski košarkaš Kevin Pengos - Sputnik Srbija, 1920, 13.01.2021
Zvezda nije imala da ga plati, otišao je u Rusiju i dominira
Tada su se pojavile informacije o njegovom mogućem dolasku u Crvenu zvezdu, ali klub sa Malog Kalemegdana nije mogao da mu ponudi više od ruskog kluba, te se Pengos preselio u Sankt Peterburg.
Prema pisanju medija, borba Zenita i Barselone za mesto na fajnal foru Evrolige mogla bi da se prelije i na nadmetanje za Kevinom Pengosom tokom leta.
Kanadski plejmejker koji je ukrao šou tokom plej-of serije elitnog evropskog košarkaškog takmičenja, na stolu već ima dvogodišnji ugovor ponuđen od strane ruskog kluba, ali će Kanađanin razmotriti sve opcije pre nego što donese odluku.
S obzirom na to da su plejmejkeri uvek ozbiljna investicija i imajući u vidu činjenicu da ih NBA liga otima sa evropskog tržišta, Pengos može da cilja i na drugu stranu Atlantskog okeana. A u međuvremenu, svaki vrhunski evropski tim kom je potreban kreator igre na parketu ima Kanađanina na svojoj listi.
Najinteresantniji scenario po Pengosa je moguć povratak u Barselonu čime bi bio stvoren duo iz snova sa Nikom Kalatesom. Takođe, trener katalonskog giganta Šarunas Jasikevičus koji je pomogao Pengosu da se dokaže na evropskoj sceni tokom njihovog zajedničkog boravka u Žalgirisu iz Kaunasa, više nego ceni njegovu igru.
Ipak, mora se primetiti da Barselona možda neće moći da ponudi još koji veliki ugovor, pošto je prošle godine formirala jedan od najboljih rostera Evrolige ikada.
Pojedini analitičari navode da bi stoga Pengos bio preskup za katalonskog giganta, jer je sa druge strane Barseloni potrebno pojačanje na spoljnim pozicijama.
U svakom slučaju, o Pengosovoj budućnosti još uvek nije odlučeno, u priču će se možda uključiti još zainteresovanih timova najvišeg nivoa poput Efesa, a leto u Sankt Peterburgu po svemu sudeći će biti veoma vruće.
Micov je imao 0 poena, ali je partizanovce iz Minhena poslao kući /video/
Turci se odbranili od čudesnog Reala – Micić na Fajnal-foru Evrolige!
Rusi, ipak, nisu mogli do velikog iznenađenja /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala