Jokićevi saigrači: Samo mu daš loptu i ne brineš

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić u duelu sa košarkašem Majamija Dvejnom Dedmonom
Nikola Jokić u duelu sa košarkašem Majamija Dvejnom Dedmonom - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2021
Pratite nas
Saigrači Nikole Jokića u ekipi Denver Nagetsa imali su interesantne komentare na konto brutalne prve četvrtine koju je pružio somborski košarkaški as tokom utakmice protiv Njujork Niksa.
Jokić je uprkos spekulacijama da će u sredu propustiti svoju prvu utakmicu u sezoni zbog povrede nožnog prsta, izašao na parket pred ekipu Njujork Niksa i po ko zna koji put bio najbolji akter duela franšize iz Kolorada.
Nikola Jokić je za 29 minuta igre postigao 32 poena, 12 skokova, šest asistencija i tri blokade, ali najupečatljivija je njegova statistika iz prve deonice utakmice.
Džoker je tokom prvih 12 minuta ubacio 24 poena, imao šest skokova i dve blokade, čime je potvrdio vođstvo u MVP trci NBA lige.
Na konferenciji za štampu posle pobede Denvera, Jokićevi saborci iskreno su govorili o njegovoj ulozi u timu i klasi koju poseduje u odnosu na druge košarkaše najjače košarkaške lige na svetu.
 „Kada on tako otvori utakmicu, mi se samo opustimo. Iskreno. Samo mu damo loptu i opustimo se. Oni ga nisu udvajali. Nijedan visoki košarkaš u NBA ligi ne može da ga čuva jedan na jedan, tako da ga mi samo pustimo da igra“, rekao je Majkl Porter Junior.
Ostin Rivers, koji je Niksima ubacio 25 poena, govorio je o svojoj ulozi u timu, ali se osvrnuo i na dominaciju Nikole Jokića, te naveo da svako ima svoj zadatak koji treba da bude podržan od strane ostalih saigrača.
„Ja sam bio taj momak u srednjoj školi. Želeo sam da budem ol-star igrač. I dalje osećam da sam dovoljno dobar da to postanem, ali jednostavno to nije moja uloga ovde. Mi ovde već imamo MVP-a. Tako da treba samo da ga podržimo“, rekao je Rivers.
Jokić bogatiji za 500.001 dolar
Jokić ima novi rebus za Ameriku /video/
Od Jokićeve dominacije i trener profitira
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala