Handke motivisao Partizan – Crnogorci pokorili Banovo brdo/video/

© Flickr / FK PartizanFudbaleri Partizana proslavljaju gol protiv Čukaričkog
Fudbaleri Partizana proslavljaju gol protiv Čukaričkog - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2021
Pratite nas
Fudbaleri Partizana su posle posete Petera Handkea pobedili Čukarički rezultatom 2:0 u 36. kolu Superlige Srbije, a strelci golova na Banovom brdu bili su crnogorski reprezentativci.
Partizan je upisao sedmu pobedu u nizu u svim takmičenjima i nastavio da briljira u domaćem prvenstvu, gde od oktobra prošle godine ima sve pobede i samo jedan poraz, od Crvene zvezde.
Crno-belima – koje je prethodno posetio nobelovac Peter Handke – pobeda nije donela mnogo toga, s obzirom da ne mogu da se pomere sa druge pozicije na tabeli, dok je Čukaričkom poraz odmogao u borbi za treće mesto.
Izabranici Aleksandra Stanojevića su do prednosti došli već posle samo 19 sekundi.
Urošević je probio odbranu rivala po levom boku i poslao sjajnu loptu za Aleksandra Šćekića, koji je glavom matirao golmana domaćina za 0:1 na Banovom brdu.
Partizan nije bio zadovoljan jednim golom, pa je momentalno hteo da dođe i do drugog.
Uz nekoliko dobrih napada Čukaričkog, viđeno je više dobrih akcija gostiju, koji, ipak, nikako nisu mogli do drugog gola.
Brđani“ su do kraja prvog poluvremena imali nekoliko prilika i terensku inicijativu, ali je konkretniji bio Partizan. Doduše, nedovoljno za promenu rezultata.
​Čuka je drugo poluvreme počela sa nekoliko udaraca sa distance Docića, ali je najveću priliku na utakmici imala u 63. minutu.
Posle Docićevog centaršuta u fenomenalnoj poziciji je ostao Stevanović, ali je reagovao mnogo lošije od potrebnog, pa je lopta prošla tik kraj desne stative gola Partizana.
Stanojević je prethodno napravio zanimljiv potez pošto je tri izmene iskoristio istovremeno, pa su Jovića, Zdjelara i Natha zamenili Marković, Suma i Lutovac.
U narednom periodu igralo se bez većih uzbuđenja, sve do 80. minuta kada se u listu strelaca upisao i drugi Crnogorac iz redova Partizana, Igor Vujačić.
On je posle prvog kornera za svoj tim na utakmici odlično natrčao na centaršut Markovića i poslao loptu glavom u desni ugao gola domaćina.
Do kraja meča je moglo da bude i 3:0 za crno-bele, ali su mreže, ipak, mirovale.
U narednom kolu, 15. maja, Partizan dočekuje Voždovac, dok Čukarički ide u Ivanjicu na megdan Javoru.
Pogledajte i Sputnjikov video – Peter Handke u pesmi „Ide Mile Lajkovačkom prugom“ pronašao svoju veru:
Plasman obezedio SofaScore LiveScore
„Hvala predsedniku Putinu na pomilovanju, to je velika stvar za sve“ /video/
Peter Handke: Danas sam partizanovac! /foto/
Na svim jezicima se priča o devetki iz Srbije koju svet do sada nije video
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala