Nekada klinč sa Đokovićem, a sada – borba za teniski život /video/

© AP Photo / Christophe EnaNovak Đoković i Endi Mari
Novak Đoković i Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2021
Pratite nas
Britanski teniser Endi Mari je tokom prošle decenije bio jedini pravi protivnik "velike trojke", jedno vreme prvi teniser planete i Grend slem šampion. Nekoliko godina kasnije primoran je da se za samo učešće na najvećim turnirima bori kroz kvalifikacije.
Pred Marijem je trenutno velika odluka koja se tiče učešća na Rolan Garosu, drugom Grend slemu sezone, nakon što je prvi u Australiji propustio zbog korone.
Nekada najbolji teniser planete je ove godine odigrao samo tri turnira na ATP nivou, a problem su mu napravile i nove/stare povrede koje su ga dovele na ivicu egistencije u svetu profesionalnog tenisa.
Ujedno mu se supruga porodila po četvrti put, pa je zbog toga, ali i trenutne situacije u svetu i tenisu, rešio da bude uz porodicu.
Mari je ranije tokom sezone najavio da će se pojaviti na sezoni na šljaci, ali šanse da se tako nešto desi postaju sve manje, pošto je do kraja igre na najsporijoj podlozi ostalo još malo vremena, pred početak Rolan Garosa 29. maja.
Manje od mesec dana pred početak turnira pojavila se informacija da se proslavljeni Škot prijavio za kvalifikacije za učešće u Parizu, jer nije siguran da će dobiti „specijalnu pozivnicu“.
Endi trenutno zauzima 123. mesto na ATP rang listi, što nije dovoljno da se nađe u glavnom žrebu grend slemova, pa mu za učešće na istima preostaju dve opcije – ili pozivnica, ili kvalifikacije.
Endi Mari po osvajanju Vimbldona 2013. godine - Sputnik Srbija, 1920, 07.01.2021
Britanska propaganda koja nije uspela – niko nikad kao Đoković, Federer i Nadal
S obzirom da su teniski turniri pod sve većim kritikama zbog toga što „specijalne pozivnice“ daju „imenima“, a ne mladim igračima u usponu, veoma je moguće da se RG odluči da istu ne dodeli Mariju.
Podsetimo, nekadašnji finalista Rolan Garosa – kada ga je 2016. godine pobedio Novak Đoković – je prošle godine završio učešće na tom turniru porazom u prvom kolu od Stena Vavrinke, koji ga je poprilično lako savladao sa 3-0 u setovima.
Ukoliko Mari odluči da u potpunosti preskoči sezonu na šljaci, njegov povratak na Turneju očekuje se u junu, kada počinju sezona na travi i priprema za Vimbldon.
Britanac stao u odbranu Đokovića, Nemac upozorio Federera /video/
Đoković čeka „dželata“ iz Monte Karla, Rusi na putu mladog Srbina, Nadal u problemu već na startu
Medvedev je posle sukoba sa Amerikancima postao „ruska mašina"
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala