Astronauti čestitali Zemljanima Dan pobede /video/

© Foto : Roskosmos / Oleg ArtemьevPogled na Zemlju sa Međunarodne svemirske stanice
Pogled na Zemlju sa Međunarodne svemirske stanice - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2021
Pratite nas
Članovi posade Međunarodne svemirske stanice u svojoj video-poruci čestitali su stanovnicima Zemlje Dan pobede, objavio je „Roskosmos“.
„Danas, 9. maja 2021. godine, mi – Oleg Novicki, Petar Dubrov i Mark Vande Haj – sa Međunarodne svemirske stanice upućujemo prazničnu čestitku svim stanovnicima planete Zemlje povodom Dana velike pobede“, rekao je ruski kosmonaut Novicki.
„Uvek ćemo se sećati velikih podviga vojnika. Sećaćemo se miliona žrtava po cenu kojih su naši dedovi i pradedovi zaustavili snage razaranja i vratili ljudima mir, pravo na život i pravo na slobodu. Ovo sećanje će nam uvek biti sveto“, rekao je Novicki.
​Sa svoje strane, Dubrov je 9. maj 1945. nazvao jednim od glavnih događaja 20. veka koji je odredio miran razvoj ljudske civilizacije.
Američki astronaut Vande Haj istakao je da su svi članovi tima na MSS ujedinjeni u zajedničkom cilju – „mirnoj potrazi za otkrićima i istraživanjima u korist čitavog čovečanstva“.
„Međunarodna svemirska stanica je sjajan istorijski primer međunarodne saradnje. I čast nam je što smo stanovnici ove istraživačke laboratorije svetskog nivoa“, rekao je astronaut na ruskom jeziku.
Zajedno su astronauti čestitali stanovnicima Zemlje Dan pobede, poželeli mirno nebo, zdravlje, prosperitet i radost.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala