Alarm u Parizu – da li će se nemoguće, ipak, desiti?

© AP Photo / Dave ThompsonArgentinski fudbalski trener Maurisio Poćetino tokom utakmice Mančester siti – Pari Sen Žermen
Argentinski fudbalski trener Maurisio Poćetino tokom utakmice Mančester siti – Pari Sen Žermen - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2021
Pratite nas
Maurisio Poćetino, trener fudbalera Pari Sen Žermena, mogao bi da dobije otkaz manje od šest meseci nakon dolaska u taj klub zbog toga što će, kako stvari stoje, izgubiti titulu koja se, figurativno rečeno, dodeljuje njegovom klubu pre početka svake sezone.
Poćetino je u januaru preuzeo PSŽ od Tomasa Tuhela sa jasnim zadatkom – da nastavi da dominira u francuskom prvenstvu i da pokuša da osvoji Ligu šampiona.
Nepuna tri kola pre kraja upalio se jasan alarm u Parizu, pošto PSŽ nije u liderskoj poziciji.
Sveci trenutno imaju utakmicu manje, ali i četiri boda manje od vodećeg Lila, koji bi mogao da bude drugi šampion Francuske u poslednjih osam godina koji se ne zove Pari Sen Žermen – što je pred početak tekuće sezone bilo, prema mišljenju mnogih, nemoguće.
​Bivši engleski fudbaler Toni Kaskarino, koji je proveo šest godina igrajući u Ligi 1, uporedio je trenutnu situaciju u Francuskoj sa situacijom u Premijer ligi od pre nekoliko godina.
„Titula za Lil u Ligi 1 bi bila gora stvar nego titula za Lester u Premijer ligi. Lil nije ni najveći klub u svom regionu, pošto je Lens mnogo veći klub na severoistoku Francuske. To bi bilo kao kada bi Sanderlend osvojio Premijer ligu ispred Mančester sitija“, rekao je Kaskarino.
Problem za bivšeg menadžera Totenhema nije samo to što možda neće osvojiti ligu, već što je ostvario lošiji uspeh u Ligi šampiona nego prošle sezone.
PSŽ je 2020. igrao finale protiv Bajern Minhena, da bi sada doživeo rutinski poraz od Sitija ukupnim rezultatom 4:1 u polufinalu.
„Ukoliko ne osvoje ligu, a uzimajući u obzir na koji način su ispali iz Lige šampiona, mislim da PSŽ neće imati nikakvih problema da smeni Poćetina“, dodaje Kaskarino.
Do kraja prvenstva PSŽ ima tri utakmice – u gostima protiv Rena (9. maj) i Bresta (23. maj), i kod kuće protiv Remsa (16. maj).
Lil se sastaje na domaćem terenu sa Sent Etjenom (16. maj) i gostuje Anžeu (23. maj).
Sve u svemu, Lil drži konce u svojim rukama i preti da šokira fudbalski svet osvjanjem titule ispred ekipe koja ima ubedljivo najveći buddžet u Francuskoj.
Plasman obezedio SofaScore LiveScore
Na svim jezicima se priča o devetki iz Srbije koju svet do sada nije video
Peter Handke: Danas sam partizanovac! /foto/
Odmetnici i dalje prete: „Ne smete da nas kaznite!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala