Vučić: Međunarodni poredak nikad manje nije postojao /foto, video/

© Foto : RTRSPredsednik Srbije Aleksandar Vučić u Donjoj Gradini
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Donjoj Gradini - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je nakon sastanka sa predsednicima četiri srpske opštine u RS i Federaciji da se srpski narod suočava sa tri ključna problema - da moramo biti deo Evrope i sveta uprkos nepravdama, da međunarodni poredak, nikad manje nije postojao i da nikada manje nisu postojali moralni principi u međunarodnoj politici.
"Možete samo da se nasmejete kada oni, koji su bili za razbijanje Jugoslavije, sada govore o principu nepromenjivosti granica, i s tim u vezi čujete hrvatskog ministra spoljnih poslova “, istakao je Vučić.
Poručio je da sve to govori o tome da ćemo morati "jedni druge da snažimo, okrenemo se sebi i svojim ekonomijama, i da dobro znamo šta se zbiva oko nas, verujemo sebi i sopstvenoj snazi".
Vučić je rekao da mora da se uradi veliki memorijalni kompleks na području Donje Gradine kako bi svaki Srbin ma gde živeo znao da mora da poseti mesto Jasenovačkih žrtava.
„Uložićemo ogroman novac, Srbija i RS. Za nas je to veoma važno jer kulturu sećanja ko nema nema snagu ni u budućnosti“, naglasio je on.
© Foto : RTRSSastanak zvaničnika Srpske i Vučića sa načelnicima opština
Sastanak zvaničnika Srpske i Vučića sa načelnicima opština - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Sastanak zvaničnika Srpske i Vučića sa načelnicima opština
U Kozarskoj Dubici održan je sastanak zvaničnika Republike Srpske i predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa načelnicima opština Kozarska Dubica, Kostajnica, Nevesinje i Drvar.
Sastanku su prisustvovali predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Darija Kisić Tepavčević, kao i Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Srbije.

Vučić: Više od 10 miliona evra pomoći za četiri opštine 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Kozarskoj Dubici da će Srbija pomoći Republici Srpskoj.
"Srbija će izdvojiti više od 10 miliona evra pomoći za četiri male opštine u Republici Srpskoj, odnosno tri u Republici Srpskoj i jednu u Federaciji BiH - naveo je Vučić.
Deo te pomoći će biti u novcu, a deo u projektima.
"Srbija će na svaki način pomoći da ljudi mogu da žive bolje, da mogu da vide svoju budućnost na svojim ognjištima. Zahvalan sam Republici Srpskoj što uvijek i bez sujete i taštine razgovara sa nama i što dovoljno mudro i pametno traže. A mi, ukoliko smo u mogućnosti, da privučemo strane direktne investicije", zaključio je predsednik Srbije.
"Zahvalan sam Srbiji i njenom predsjedniku Aleksandru Vučiću na nesebičnoj i kontinuiranoj pomoći koju pruža Republici Srpskoj",  rekao je srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik nakon sastanka u Kozarskoj Dubici.

Vučić položio venac za žrtve Jasenovca u Donjih Gradini

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poklonio se danas i položio venac žrtvama ustaškog terora u Jasenovcu, na grobnom polju "Topole" u Donjoj Gradini.
© Foto : RTRSPolaganje venaca za žrtve Jasenovca u Donjoj Gradini
Polaganje venaca za žrtve Jasenovca u Donjoj Gradini - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Polaganje venaca za žrtve Jasenovca u Donjoj Gradini
U Spomen području Donja Gradina danas se obeležava Dan sećanja na žrtve logora Jasenovca.
Venac su, sa predsednikom Vučićem položili ministri u Vladi Srbije Darija Kisić Tepavčević i Aleksandar Vulin.
Osim zvaničnika Srbije, vence su položili i predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i predsednica Srpske Željka Cvijanović.
Poštu stradalima odali su predstavnici romske i jevrejske zajednice, preživeli logoraši i njihovi potomci, predstavnici stranih ambasada, političkih stranaka iz RS.
Prethodno, održan je i parastos 700.000 žrtava ustaškog genocida u koncentracionom logoru Jasenovac, čije je najveće stratište bila upravo Donja Gradina.
 
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala