Vakcinacija kod Drakule: Nesvakidašnja akcija u Rumuniji

© Photo : KinoPoisk.Ru"Drakula" Brama Stokera
Drakula Brama Stokera - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2021
Pratite nas
Verovatnije je da posetioci koji ovog meseca borave u Drakulinom zamku u Rumuniji pronađu tragove uboda na ruci nego na vratu, pošto su zdravstvene vlasti otvorile centar za vakcinaciju protiv kovida 19 u ovoj turističkoj atrakciji.
Turistima koji žele da borave u zamku Bran iz 14. veka, vlaškog vojvode Vlada Cepeša, koji je poslužio kao inspiracija Bremu Stokeru za roman „Drakula“, medicinsko osoblje sa nalepljenim vampirskim očnjacima ponudiće besplatne „Fajzerove“ vakcine protiv kovida 19, prenosi Rojters.
Uprava dvorca nada se da će uslugom privući više ljudi na ovu turističku destinaciju u Transilvaniji, u okolini grada Brašova, pošto je broj poseta naglo opao od početka pandemije, prenosi Tanjug.
Na besplatnu vakcinaciju u Drakulinom zamku može se doći bez zakazivanja tokom svakog vikenda u maju, a posetioci takođe dobijaju i besplatan ulaz za izložbu sa 52 srednjovekovna instrumenta za mučenje.
Rumunska vlada je postavila cilj da vakciniše 10 miliona građana do septembra, ali istraživanje koje je u aprilu objavila organizacija Globsek pokazalo je da su Rumuni najmanje zainteresovani za imunizaciju od svih istočnih članica EU.
Pročitajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala