Tresla se gora – rodila se nada za „Kralja“!

© AP Photo / Joan MonfortLionel Mesi
Lionel Mesi - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2021
Pratite nas
Fudbaleri Barselone i Atletiko Madrida odigrali su nerešeno bez golova u 35. kolu španske Primere i time produžili dramu u borbi za šampiona države, pošto takav ishod duela znači da Real Madrid i dalje ima šansu da odbrani titulu.
Tri kola pre kraja sezone Atletiko je imao priliku da sa tri boda dođe do kote 80 i da napravi razliku od pet poena, što bi Barseloni bilo veoma teško da stigne.
Ipak, po bod za oba tima znači da promena u razlici nema, a to može da iskoristi Real Madrid koji se u nedelju sastaje sa Seviljom i trenutno ima 74 poena, jedan manje od Barselone i tri manje od gradskog rivala.
Šalovi najpoznatijih španskih fudbalskih klubova (Barselona, Atletiko, Real...) - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2021
Dan odluke u Španiji – navijači se okupili ispred stadiona /video/
Duel u Barseloni je obeležila oprezna igra sa obe strane, kao da su treneri Ronald Kuman i Dijego Simeone bili vezanih ruku zbog važnosti meča pa se niko nije odlučio za preveliki rizik.
Domaći tim je, kao po običaju, imao veći posed lopte, ali mu je on doneo svega jedan šut više u odnosu na Atletiko, već tradicionalno ekipu usmerenu prevashodno na odbranu svog gola.
Nekoliko dobrih prilika za pogodak imao je Lionel Mesi, ali je golman Atletika Jan Oblak svaki put bio na visini zadatka i još jednom je potvrdio da je sasvim sigurno najbolji čuvar mreže na svetu.
Vredi istaći da je u prvom poluvremenu Barselona bila dominantniji rival, ali je Atletiko imao više pokušaja i Mark Andre ter Štegen je bio na velikim mukama, međutim svaki atak je uspeo da neutrališe.
Poslednju priliku na meču za gol u 90. minutu imao je Mesi, iznudio je slobodan udarac sa idealne pozicije za njega, na dvadesetak metara od Oblaka, ali je loše plasirao loptu i ona je otišla pored stative.
Trka za šampiona Španije se nastavlja, a u ovom momentu Real može da odbrani trofej ukoliko pobedi sve utakmice do kraja, a prva je na redu Valensija, u nedelju od 21.00.
Standings provided by SofaScore LiveScore
► Britanci stavili Tursku na „crvenu listu“ i napravili opštu pometnju
► Pola čovek, pola Liga Evrope – Emeri!
► Predsedniku Kraljeva propao projekat Superliga, pa se obratio sudu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala