Srpski vitez je ostao bez zuba, ali se iz Rusije vratio s medaljom! /foto, video/

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaNemanja Majdov, srpski džudo reprezentativac, proslavlja bronzanu medalju na Grend slem takmičenju u ruskom Kazanju
Nemanja Majdov, srpski džudo reprezentativac, proslavlja bronzanu medalju na Grend slem takmičenju u ruskom Kazanju - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2021
Pratite nas
Nemanja Majdov, srpski džudo reprezentativac, do bronzane medalje na Grend slem takmičenju u ruskom Kazanju stigao je na nestvaran način.
Sjajni sportista koji se bori u kategoriji do 90 kilograma, na turniru je savladao trojicu rivala, ali nije bilo izvesno da li će se pojaviti u borbi za bronzu.
Izvršni direktor Olimpijskog komiteta Srbije Damir Štajer objavio je šta se dešavalo tokom polufinalnog duela.
„Evo kako izgleda šampion. Celo popodne i juče i danas razmišljam o tome kakav je ovo sportista. Protivnik mu je izbio dva zuba... Da li se povukao, kao što bi neko drugi? Nije! Šta je uradio? Izašao je na kratko, trener i otac ga je previo, vratio se, pobedio meč i osvojio medalju na Grend slemu u borbi za poene i nastup na Olimpijskim igrama! I nigde nije pomenuo povredu! Kakav je samo sportista i šampion Nemanja Majdov! Bravo, sine!“, naveo je Štajer.
Tim povodom oglasio se i Majdov.
„Svaki put posebna priča, ali ista strast, radost, ljubav. Otac i sin. Hvala ti što si me odgojio kao srpskog viteza. Slava Svetom Georgiju, velikom pobedonoscu Hristovom, što nas je osnažio juče. Nekada moraš da pomeriš svoje granice. Još jedna velika medalja za Srbiju. Krst i mač, nastavljamo dalje uz Božju pomoć“, naveo je Majdov.
► Zbog Srbina je zapaljena vatra – „to svet još nije video“
► Epilog nezapamćenog skandala – zlatna medalja uz „zabranjenu“ zastavu Rusije! /foto, video/
► Srpski borac traži poštovanje u Americi: Spreman sam za rat!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala