Rusija podsetila SAD na ulogu SSSR u ratu: Danas uživate u moći, ali zahvaljujući kome?

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaDržavna duma Rusije
Državna duma Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2021
Pratite nas
Predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin izjavio je da Sjedinjene Američke Države „uživaju u svojoj vlasti i ekonomiji“, zaboravljajući zahvaljujući kome je to postalo moguće i podsetio je na doprinos SSSR pobedi u Drugom svetskom ratu, kao i na prekrajanje istorije.
„SAD su zaista mnogo postigle. Ali pitanje je – zahvaljujući kome?  U tom ratu, koji je nemoguće bilo dobiti bez sovjetskog vojnika, oni su cenili doprinos Sovjetskog Saveza. Govorili su o tome i Čerčil i Ruzvelt. Ali čim je pobeda došla i čim su počeli dobro da žive, istoriju su počeli da prekrajaju. Stoga moramo da čuvamo našu istoriju“, rekao je Volodin.
Prema njegovom mišljenju, moguće se razvijati i gledati u budućnost samo oslanjajući se na nasleđe generacija i poštovanje starijih.
Stoga, ističe Volodin, evropske zemlje koje pokušavaju da „belo predstave kao crno“ na kraju će same stradati.
„Onaj ko je izgradio zemlju na lažima treba da zna da sve to kratko traje“, istakao je Volodin.
Takođe je pozvao strane političare da ne mešaju politiku i istorijsko sećanje.
„Oni bi trebalo da shvate da su ekonomski odnosi jedno, a pitanja o očuvanju istorijskog sećanja potpuno drugo. I ako se budu tako ponašali u budućnosti, to će se nepopravljivo odraziti na naše odnose u budućnosti“, poručio je predsednik Državne dume.
Komentarišući primere skrnavljenja spomenika poginulih vojnika i demontiranje spomen-obeležja žrtava Drugog svetskog rata u zemljama koje je Sovjetski Savez oslobodio, Volodin je rekao da „to nikada niko od nas neće oprostiti“.
Kako je rekao, takvi slučajevi u zemljama koje su oslobodili sovjetski vojnici ne mogu ostaviti ravnodušnim njihove potomke.
Pročitajte još:
 
 
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala