Rus je imao sve u rukama, ali opet nije mogao protiv svojih demona

© AP Photo / Bernat ArmangueDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2021
Pratite nas
Danil Medvedev, treći teniser sveta, završio je učešće na Mastersu u Madridu svađajući se sa publikom na stadionu, trpeći poznato krvarenje iz nosa i gubeći nadu da će na kraju meseca moći da pretekne Novaka Đokovića.
Medvedev, koji se nije takmičio na Turu još od Majamija, jer je bio zaražen korona virusom, prvi meč na šljaci odigrao je upravo u Madridu kada pobedio Alehandra Davidoviča Fokina sa 2-1 u setovima.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2021
Medvedev razbio maler i besneo u Madridu: „Ja ne želim da igram ovde!“ /video/
Svoje nezadovoljstvo igranja na najsporijoj podlozi u tenisu Rus je pokazao tokom ovog meča kada je tokom pauze između setova „zaurlao“ kako ne želi da igra na šljaci.
Ipak, posle prve pobede u Madridu Medvedev je na kameri napisao da voli da igra na šljaci, što je održavalo u životu njegove minorne nade kao jedinog tenisera koji je mogao da svrgne Novaka Đokovića sa mesta broj jedan ATP rang liste.
Naime, njemu je bio potreban odličan niz na turnirima na šljaci kako bi tokom ovog meseca mogao da pripreti najboljem teniseru sveta.
Ali sada je sve to palo u vodu, pošto je Danil dopustio da iz njega izađu dobro poznati „demoni“.
Izgledi Medvedeva da skine Đokovića sa trona ekspresno su ugašeni u četvrtak kada je iz uloge favorita poražen u turbulentnom meču osmine finala Madrida od strane čilenskog tenisera Kristijana Garina.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2021
Medvedev je posle sukoba sa Amerikancima postao „ruska mašina"
Finalistu Australijan opena tokom ovog duela iznervirali su ljudi iz publike koji su nisu mogli da obuzdaju buku, te je Medvedev rekao „kako je jadan vaš život“ pre nego što im je zatražio da se stišaju.
„Medvedev voli da se svađa sa publikom“, napisao je jedan posmatrač na Tviteru.
„Nisam mogao da čujem lepo, ali izgleda da je Medvedev rekao da su se ti navijači ponašali loše od početka meča, a Rask (sudija) nije uspeo ništa da uradi po tom pitanju“, tvitovao je drugi i dodao:
„Rask je rekao da ništa nije primetio. Danil je bio u fazonu 'ovde smo već dva sata, i niste ništa videli?' To je glupo“.
Drugi nosilac turnira u Majamiju možda nije pokazao najbolji tenis, ali će ostati upamćen po zabavnim ludorijama tokom mečeva koje je odigrao oporavivši se od infekcije izazvane virusom korona koja ga je izbacila iz Monte Karla veće uoči početka takmičenja.
„Ono što je primetno – mnogo više od poraza Medvedeva od Garina u Madridu – jeste to koliko je on bio nesrećan u Španiji“, napisao je teniski novinar Met Zemek.
„Shvatili smo: Medvedev mrzi šljaku kao što je Andre Agasi mrzeo travu 1990. i 1991. godine pre nego što je osvajanjem Vimbldona promenilo njegov život i karijeru 1992. godine“, dodao je on.
„Medvedev ne sme da dozvoli da ovo stvori mentalnu blokadu, a to je upravo što mu se sada dešava. Ovo je razlog zbog kog su Madrid i sezona šljake potrebni Novaku Đokoviću“.
Rus i Grk se okliznuli prvi put u 2021. godini
Furiozni Nadal za 69 minuta do četvrtfinala Madrida
„Rusko tajno oružje“ je pokleklo pred „razočaranim, bivšim Rusom“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala