Šou Balkanaca u Americi /video/

© REUTERS / David Banks/USA TODAY SportsNikola Vučević i Zek Lavin u dresu Čikago Bulsa
Nikola Vučević i Zek Lavin u dresu Čikago Bulsa - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2021
Pratite nas
Košarkaški koji dolaze sa Balkana nastavili su da beleže odlične partije u američkoj NBA ligi i u noći između petka i subote.
Nikola Jokić je zabeležio novu fantastičnu partiju, koju je zasenio hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović u pobedi Jute nad Denverom.
Koliko god fantastična partija Bogdanovića bila, možda nije bila ni najbolja protekle večeri, pošto je Nikola Vučević vodio Čikago Bulse do trijumfa protiv Boston Seltiksa.
Vučević je meč završio sa četvrtim tripl-dablom u karijeri, imavši 18 poena (7/16), 14 skokova i deset asistencija, ali i dve ukradene lopte i jednu blokadu.
Sjajni Crnogorac je ostavio Čikago u kakvoj-takvoj igri za plasman u plej-of, dok je Bostonu zakomplikovao situaciju pred završnicu regularnog dela sezone.
Boban Marjanović je u pobedi Dalas Maveriksa nad Klivlend Kavalirsima od 110:90 dobio samo dva minuta na parketu, dosta manje nego standardno kvalitetni Luka Dončić.
Slovenac sa srpskim poreklom je odigrao samo 23 minuta i za to vreme došao do 24 poena (8/17), osam skokova i tek jedne asistencije.
Veći napori od strane Dončića nisu bili potrebni, jer su Mavsi već na poluvremenu imali 25 poena prednosti.
Dončićev sunarodnik Goran Dragić je nastavio da pruža odlične partije u skorijem periodu, pa je ovog puta pomogao Majami Hitu da savlada Minesota Timbervulvse sa 121:112.
Dragić je standardno igrao sa klupe i meč završio sa 23 poena (10/18), četiri skoka i tri asistencije.
Iskusni plejmejker je tokom prethodnih mesec dana bio u lošijoj formi, ali već četvrti put u poslednjih pet mečeva beleži barem 18 poena.
Dvostruki uzastopni MVP lige Janis Adetokumbo je zbog povrede bio pod znakom pitanja pred meč Milvoki Baksa i Hjuston Roketsa, ali je na kraju uspeo da izdrži pola sata na terenu.
Milvoki je pobedio Hjuston sa 141:133, a reprezentativac Grčke je zabeležio 17 poena (8/11), 11 skokova, sedam asistencija i dve ukradene lopte.
Posle ovog poraza, oslabljeni Hjuston je ostao zakucan za dno tabele, gde će najverovatnije ostati do kraja sezone, dok se Milvoki izjednačio sa Bruklinom na drugom mestu Istoka.
​Akter večeri bio je i kontroverzni bosanskohercegovački reprezentativac Jusuf Nurkić, centar Portland Trejlblejzersa, koji su savladali Los Anđeles Lejkerse sa 106:101.
Nurkić je pružio još jednu ne nužno lošu partiju, ali daleko od one kakve su se očekivali od njega pred početak sezone, te je imao deset poena (5/8), 13 skokova i pet asistencija.
Pobeda Portlanda bila je veoma značajna zbog pozicioniranja na kraju sezone, s obzirom da sada Nurkićeva ekipa ima pobedu više od Lejkersa u borbi za šesto mesto i direktan plasman u plej-of.
Podsetimo, ove sezone će direktno u doigravanje ići po šest ekipa iz obe konferencije, dok će se za po preostala dva mesta boriti timovi od 7. do 10. pozicije na Zapadu i Istoku.
NBA, petak na subotu:
Juta – Denver 127:120
Filadelfija – Nju Orleans 109:107
Čikago – Boston 121:99
Šarlot – Orlando 122:112
Majami – Minesota 121:112
Milvoki – Hjuston 141:133
Dalas – Klivlend 110:90
Finiks – Njujork 128:105
Portland – Lejkerse 106:101
Sakramento – San Antonio 104:113
Plasman obezedio SofaScore LiveScore
Jokić je bio fantastičan, ali je Hrvat uništio Denver! /video/
Analiza predstojeće košarkaške „ludnice“, ali i (ne)uspeha Zvezde i Partizana /video/
Dominacija kakvu Balkan ne pamti /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala