Fondacija Alek Kavčić počela sa isporukom besplatnih udžbenika školama u Srbiji

© Depositphotos.com / ArturVerkhovetskiyŠkola - ilustracija
Škola - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2021
Pratite nas
Fondacija "Alek Kavčić" počela je sa isporukom besplatnih štampanih udžbenika osnovnim školama u Srbiji. Kako je saopšteno iz Fondacije, dosad je isporučeno skoro 10.000 različitih udžbenika.
 
Škole su najčešće naručivale štampane udžbenike za sedmi i treći razred, a zatim za osmi i drugi, kao i za prvi razred osnovne škole.
"To nije konačan broj, jer se nove škole javljaju svakodnevno. Takođe, pozivamo sve škole u Srbiji, učitelje i nastavnike koji žele da njihovim đacima pošaljemo besplatne udžbenike da se jave fondaciji", navodi se u saopštenju Fondacije "Alek Kavčić".
Krajem aprila, nemačka izdavačka kuća "Klet", koja deluje i u Srbiji, podnela je tužbu protiv Fondacije "Alek Kavčić" zbog, kako se navodi, nelojalne konkurencije.
"Tužbom zbog nelojalne konkurencije ''Klet'' traži da se Fondacija ne ponaša nelojalno jer krši kodekse poslovnog morala i dobrih poslovnih običaja. Fondacija se preko sajta besplatnabiblioteka.com reklamira da nudi besplatne udžbenike koji to nisu", navodi se u pisanoj izjavi koju je "Klet" dostavio Tanjugu.
Opširnije o ovoj temi pogledajte u videu:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala