Đoković čeka „dželata“ iz Monte Karla, Rusi na putu mladog Srbina, Nadal u problemu već na startu

© AFP 2023 / VALERY HACHEDanijel Evans i Novak Đoković
Danijel Evans i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2021
Pratite nas
Novak Đoković je saznao ime prvog protivnika na narednom turniru na kojem će učestvovati. Održan je i kompletan žreb Mastersa u Rimu.
Đoković, najbolji teniser sveta i prvi nosilac, biće slobodan u prvom kolu, dok će se u drugom sastati sa boljim iz duela Britanca Danijela Evansa i Amerikanca Tejlora Frica.
Poslednji Masters pred Rolan Garos mogao bi da donese reprizu duela iz Monte Karla, kada je Evans šokirao teniski svet savladavši srpskog predstavnika u dva seta.
Ukoliko Novak premosti prvu prepreku u Rimu, protivnik u trećem kolu će mu najverovatnije biti Bugarin Grigor Dimitrov.
Žreb Đokoviću u četvrtfinalu predviđa duel sa Stefanosom Cicipasom, ali nije nemoguće da prste u to umeša i šampion Srbija opena, Mateo Beretini.
Novak bi u polufinalu trebalo da se sastane sa Andrejom Rubljovim ili Dominikom Timom, dok je, prema projekcijama, u velikom finalu zakazan duel sa Rafaelom Nadalom.
Potrebno je istaći da je u suprotnoj polovini žreba i Saša Zverev, koji je u Madridu savladao Nadala u dva seta, pa ne bi bilo čudno ni da on dogura dosta daleko u prestonici Italije.
Drugi nosilac turnira Rafael Nadal bi mogao da u prvom meču već ima problem, pošto će najverovatnije ići na mladu italijansku zvezdu u usponu Janika Sinera, ukoliko on savlada Francuza Iga Ambera.
U trećem kolu bi trebalo da se sastane sa još jednom mladom nadom tenisa, Kanađaninom Denisom Šapovalovim, a u četvrtfinalu je planiran pomenuti duel sa Zverevim.
Prema renkingu, u polufinalu je moguć duel sa Danilom Medvedevim, ali su šanse za tako nešto dosta male, ako se u obzir uzmu Rusov animozitet prema šljaci i trenutna forma.
Što se ostalih srpskih tenisera tiče, situacija je sledeća:
Dušan Lajović će u prvom kolu igrati protiv Australijanca Džona Milmana, dok ga već u drugom očekuje težak posao ili protiv Beretinija ili protiv Nikoloza Basilašvilija.
Filip Krajinović startuje turnir protiv Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima, kojeg je nedavno počeo da intenzivno trenira Toni Nadal, stric proslavljenog tenisera.
Neverovatno težak žreb za našeg predstavnika potvrđuje to da će, ukoliko uspe da savlada veoma nezgodnog protivnika u prvom kolu, u drugom igrati protiv sedmog nosioca, Argentinca Dijega Švarcmana.
Miomir Kecmanović će pred sobom imati rusku ekspediciju, pošto će već u prvom kolu igrati protiv finaliste iz Beograda, Aslana Karaceva.
Ukoliko uspe da napravi iznenađenje i savlada zahuktalog Rusa, u drugom kolu će se sastati sa trećim nosiocem turnira Danilom Medvedevim, koji je slobodan u prvom.
Laslo Đere neće imati ništa lakši posao nego njegovi sunarodnici, pošto ga očekuje okršaj sa Grend slem polufinalistom Pablom Karnjeom Bustom.
Ukoliko preskoči tu prepreku, novi problemi stižu momentalno, pošto mu je naredni potencijalni rival bolji iz duela Kei Nišikori – Fabio Fonjini.
Pogledajte i ceo žreb za Masters u Rimu:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala