Šta je Zvezdi pošlo po zlu i da li je vreme za – dramu? /video/

© Sputnik / Youtube/Sputnjik SrbijaVladimir Kuzmanović u emisiji Miljanov korner
Vladimir Kuzmanović u emisiji Miljanov korner - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2021
Pratite nas
Vladimir Kuzmanović, nekada košarkaš a sada stručni konsultat i komentator, analizirao je sezonu Crvene zvezde u novoj epizodi emisije „Miljanov korner“.
Gost emisije koju vodi naš Miljan Milićević je bio u Sputnjikovom studiju nedugo nakon utakmice koju je Crvena zvezda izgubila od Igokee u plej-ofu ABA lige.
Filip Petrušev - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2021
Dominacija kakvu Balkan ne pamti /video/
Analizirajući tu utakmicu, Kuzmanović se osvrnuo i na nedavno okončani regularni deo Evrolige, koji su crveno-beli završili na pretposlednjem mestu, sa učinkom od deset pobeda i 24 poraza.
„Zvezda je imala najlošiju sezonu jer je nedostajao onaj faktor koji je uvek nosio zvezdu – navijači. Pitanje je da li bi Zvezda pobeđivala sa nekim skromnijim sastavom. Nedostaje taj huk sa tribina, nedostaje ti kao igraču da shvatiš da si dao lep poen i da onda dobiješ vetar u leđa – i daš još 20. Možda ti nije bilo suđeno, ali se odjednom otvorilo sve. To je najveći nedostatak“, rekao je Kuzmanović.
Uprkos jako lošem konačnom skoru, šampion Srbije je na putu do deset pobeda dva puta savladao nekog od učesnika ovogodišnjeg Fajnal-fora.
U oktobru prošle godine je srušen CSKA iz Moskve u Beogradu, dok je u januaru ove godine savladan Real u Madridu.
„Zvezdi ne znači pobeda nad Realom. To jeste zadovoljstvo, ali Zvezda mora da pobeđuje sve oko nje da bi došla do tog nekog željenog mesta za plasman“, objašnjava gost emisije „Miljanov korner“.
Kuzmanović je podsetio i na veliki broj poraza koje je Zvezda ove sezone doživela posle neizvesnih završnica, najviše dok je trener bio Saša Obradović, kojeg je nasledio Dejan Radonjić.
„Ostaju (u sećanju) ti neki lepi momentu, ali ima mnogo više onih nesrećnih, jer je Zvezda u jednom trenutku osam utakmica izgubila sa manje od šest razlike, od čega su barem četiri bile na jedan posed. To je ili nesreća, ili neko neiskustvo, ali desilo se šta se desilo i ja ne smatram da su sezone srpskih i regionalnih timova u Evroligi ikada propuštene. To je najbolje takmičenje u kojem treba biti privilegovan da učestvuješ, tako da ja ne mislim da je to 17. mesto drama“, zaključio je Kuzmanović.
Celu emisiju sa bivšim igračem Crvene zvezde pogledajte na našem Jutjub kanalu.
Nikola Jokić – prvi Srbin u „svemiru“
Bogdan je pronašao novog Bogdana /video/
Obradović dobio spor za Zvezdom – Čović: Da sačuvam i klub i legendu /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala