„Američka pravda“ – drakonski kažnjeni jer su stali u zaštitu pretučenih Rusa /video/

© REUTERS / Bruce BennettSukob igrača hokeja na ledu
Sukob igrača hokeja na ledu - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2021
Pratite nas
Američka hokejaška liga (NHL) kaznila je Njujork Rendžerse sa 250.000 dolara, nakon što je ta franšiza kritikovala odluku lige da praktično ne kazni Kanađanina Toma Vilsona, koji je prethodno podmuklo pretukao dvojicu ruskih hokejaša.
Incident se desio tokom duela Njujork Rendžersa i Vašington Kapitalsa, kada je Vilson naneo povrede Artemiju Panarinu i Pavelu Bučneviču.
On je prvo udario Bučneviča sa leđa u glavu, da bi zatim Panarina bacio na pod – u koji je udario glavom, zbog čega je zadobio povredu leđa zbog koje će propustiti ostatak sezone.
Rendžersi su se nedugo zatim oglasili sa kritikama na račun NHL-a, podsetivši na nasilničku istoriju Vilsona, koji je 2018. godine bio suspendovan na 14 mečeva zbog nasilničkog ponašanja.
​U saopštenju su naveli neodgovornost Džordža Perosa, čelnika Odeljenja za bezbednost igrača, za kojeg su naveli da je „nesposoban da nastavi da vrši svoju ulogu“.
„Njujork Rendžersi su ekstremno razočarani time što igrač Kepitalsa Tom Vilson nije suspendovan za užasavajući čin nasilja u Medison Skver Gardenu“, naveli su Rendžersi.
Problem je, pre svega, napravila odluka čelnika NHL-a da siledžiju kazne samo sa 5.000 dolara – odnosno, da mu praktično ne uruče nikakvu kaznu, pošto se u najmanju ruku očekivala suspenzija od nekoliko mečeva.
Zbog teških reči od strane Rendžersa, liga se oglasila saopštenjem u kojem je navela da su Njujorčani, za koje nastupaju dva pomenuta ruska hokejaša, kažnjeni sa 250.000 dolara – pedeset puta više nego što je sankcionisan Vilson za siledžijsko ponašanje na terenu.
„To je to. Više nisam ljubitelj NHL-a. Ova odluka je sramota za ovaj sport“, naveo je jedan od navijača na Tviteru, osvrnuvši se na to da je žrtva celog incidenta na kraju izvukla najdeblji kraj.
​Iz lige su kaznu obrazložili tako što su osudili kritike na račun Džordža Perosa.
„Javni komentari ove prirode, kakav smo dobili od Rendžersa, bio je lične prirode, ujedno ponižavajući za čelnika lige – i to nećemo tolerisati“, naveli su iz NHL-a i dodali:
Tuča Džejka Pola sa Flojdom Mejvederom i njegovim telohraniteljima - Sputnik Srbija, 1920, 08.05.2021
Opšta tuča u Americi: Od šale i provokacije, do krvi i – „ubiću te!“ /video/
„Ne očekujemo da se timovi slažu sa svakom odlukom donetom od strane Odeljenja za bezbednost igrača, ali način na koji su Rendžersi izrazili svoje nezadovoljstvo je bio neprihvatljiv“.
Rendžersi su ostali bez šansi za plasmanom u plej-of NHL-a ove sezone, a od Vašingtona su poraženi u oba meča, pošto im je posao bio dodatno otežan izostankom najboljeg igrača, Panarina.
„Tom Vilson je veoma efikasan hokejaš, ali je prekrdašio svaku meru. Buči je pokušavao da postigne gol i nije mogao da se odbrani, a to što je uradio Panarinu – superstaru naše lige koji nije imao kacigu – je smejurija“, rekao je napadač Rendžersa Rajan Stroum i dodao:
„Ovim je poslata loša poruka i mislim da su sa time svi saglasni. Liga je napravila veliku grešku. Najbolji igrač će nam propustiti celu sezonu. Taj incident nije imao nikakve veze sa hokejaškom igrom i zbog toga je problem toliko veliki“.
Povređeni Rus Panarin se nakon incidenta oglasio slikom Njujork Rendžersa na svom Instagram profilu i momentalno na objavi skupio skoro 100.000 lajkova.
Epilog nezapamćenog skandala – zlatna medalja uz „zabranjenu“ zastavu Rusije! /foto, video/
Govorili su da je „lud“ kao Mekinro, ali Amerikanac želi da bude – Đoković
„Zapamtiće nas Amerika“ /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala