„Pokušavaju dodatno da unize Srbiju”: Vučić o potezu Hrvatske

© Tanjug / RADE PRELICAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je potez Hrvatske o formiranju vojnog kampa na Kosmetu odluka doneta sa namerom da se dodatno unizi Srbija.
„Oni su namerno i sa namerom doneli odluku pokušavajući da dodatno unize Srbiju“, rekao je srpski predsednik.
On je podsetio da Srbija sa svima u okruženju želi korektne odnose, posebno sa Hrvtskom.
"Te izjave nisu izraz poštovanja prema Srbiji, pokušaću da budem blag. Kada to kažete, ne možete da se pravite da ne znate da mi to smatramo svojom teritorijom, da tamo ima Srba koji pamte tragična stradanja", rekao je Vučić novinarima.
On je upitao zašto je nekome bilo potrebno da u tome učestvuje, umesto da odbije ponudu Kfora.
"Bilo im je lakše da kažu da ne žele da učestvuju kada su dobili poziv. Nažalost, oni su namerno prihvatili nastojeći da unize Srbiju. Dobro, shvatili smo poruku", izjavio je i dodao da neće biti novih "Oluja".
"Svi oni koji misle da će biti novih 'Oluja', pogroma, proterivanja srpskog življa", moja poruka je da se to neće desiti. A kad ja to kažem, to znači garanciju", kazao je on.
Podsetimo, ministar spoljnih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman najavio da će Hrvatska na Kosovu i Metohiji formirati vojni kamp, radi, kako je rekao, veće bezbednosti.
On je takođe naveo i da Hrvatska podržava dijalog Beograda i Prištine i da se protivi bilo kakvoj promeni granica u istočnoj Evropi.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala