Od ponedeljka u poštama prijavljivanje za vaučere za odmor u Srbiji

© Wikipedia / Sasha SBPogled na Sokograd sa Ozrena. Sokograd je srednjevekovno utvrđenje nadomak Sokobanje.
Pogled na Sokograd sa Ozrena. Sokograd je srednjevekovno utvrđenje nadomak Sokobanje. - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2021
Pratite nas
Građani će od ponedeljka, 10. maja, u svim poštama moći da se prijave za dodatne vaučere za odmor u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.
Ministarka Tatjana Matić je navela da je za dodatne vaučere obezbeđeno još 100 miliona dinara i podsetila da je od početka godine već dodeljeno 100.000 vaučera vrednih 500 miliona dinara.
Zbog velikog interesovanja građana Vlada je rebalansom budžeta predvidela još 100 miliona dinara za tu namenu.
"Podrška domaćem turizmu jedan je od prioriteta ne samo u odnosu na pandemijsku krizu, budući da je podsticajna mera u vidu turističkih vaučera koja je uvedena 2015. godine i u prethodnom periodu dala značajne rezultate u razvoju domaćih turističkih destinacija. Sada je posebno važna, s obzirom na potrebe za oporavkom ovog sektora zbog pandemije", rekla je Matićeva.
Navela je da su za korišćenje turističkih vaučera građanima na raspolaganju 2.193 ugostiteljska objekta u Srbiji, kao i da su do sada najtraženije destinacije bile Sokobanja, Zlatibor, Vrnjačka banja, Sijarinska banja, Ribarska banja, Gornja Trepča, Divčibare, Kopaonik, Banja Vrujci i Banja Koviljača, preneo je Tanjug.
Vaučeri će moći da se iskoriste do 20. novembra ove godine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala