Kako je Novakov idol „uništio život“ Novakovom treneru

© AFP 2023 / GERRY PENNYGoran Ivanišević i Pit Sampras
Goran Ivanišević i Pit Sampras - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2021
Pratite nas
Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića i jedan od najboljih tenisera sa prostora bivše Jugoslavije, otkrio je da je velike traume doživeo zbog Pita Samprasa.
Đoković otkrio cilj projekta za budućnost Srbije: „Bićemo drugačiji od drugih“
Američki teniser je godinama bio dominantan u svetskom tenisu, a Ivanišević nije mogao da izađe na kraj sa njim i da napadne prvo mesto.
Ivanišević se posebno seća Vimbldona 1994. godine kada je pobedio Borisa Bekera ubedljivim rezultatom što je bilo veliko iznenađenje.
Ipak, tu je bio kraj snovima, u finalu ga je čekao Sampras.
„A onda finale i čovek koji mi je uništio 20 godina života. Gospodin Sampras. Ne znam, igrao sam stvarno dobro, ali on je bio bolji. Prva dva seta je dobio u taj-brejku, a onda treći 6:0. Ne zato što sam ja igrao loše, nego zato što je u svakom trenutku bio korak ispred“, rekao je Ivanišević.
Priliku je imao sledeće godine, ali...
„Sastali smo se u polufinalu, ali i tada je dobio u pet setova. Bio sam bolji celi meč, ali ključne poene je on dobijao. Priča se nastavila ponavljati, iznova i iznova, kao deža vu. Stvarno sam ponosan što sam igrao u eri Pita Samprasa, što sam igrao fantastične mečeve protiv njega i delio s njim svlačionicu. Biti drugi iza Samprasa, možda najboljeg tenisera u istoriji. Ipak, uništio mi je život 20 godina", istakao je Ivanišević.
Sampras je igrač koga je Đoković, najbolji teniser sveta, označavao kao svog idola i čoveka na koga se ugledao dok je kretao ka karijeri profesionalnog tenisera, a igra slučaja je dovela do toga da sada radi sa Ivaniševićem, dok je ranije sarađivao i sa Bekerom.
► Rus na stubu srama: Težak prekršaj ili splet okolnosti? /video/
► Medvedev je posle sukoba sa Amerikancima postao „ruska mašina"
► Britanac stao u odbranu Đokovića, Nemac upozorio Federera /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala