„Ne želimo da nameštamo“ – Jokić stavio do znanja novinaru da se nikoga ne plaše /video/

© AFP 2023 / MATTHEW STOCKMANSrpski košarkaš Nikola Jokić
Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2021
Pratite nas
Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, rekao je da franšiza iz Kolorada neće kalkulisati kako bi izbegla Los Anđeles Lejkerse ili neku drugu ekipu u prvoj rundi plej-ofa.
Nagetsi, iako su poraženi u poslednjem meču od LA Lejkersa, i matematički su obezbedili plasman u plej-of, što znači da ne mogu da završe ispod šestog mesta.
Denver je trenutno trećeplasirana ekipa Zapada sa skorom 44/22, tačnije deli ovo mesto za LA Klipersima koji imaju isti odnos pobeda i poraza, ali zbog boljeg međusobnog okršaja ima prednost.
Nikola Jokić i Entoni Dejvis - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2021
„Da li sam luda?“ – mediji grme, sudije žestoko oštetile Denver?! /video/
Kada bi se danas završila sezona, Nagetsi bi igrali u prvoj rundi protiv LA Lejkerse, aktuelnih šampiona, te su novinari pitali Jokića da li je plan da se na startu ne igra protiv Lebrona Džejmsa i ekipe?
„Ako se dogodi, dogodi se. Zašto da ne? Ako želimo da osvojimo, moramo da igramo protiv najboljih. Ne želimo ništa da namestimo“, rekao je Jokić novinarima posle poraza od Lejkersa.
Mnogi timovi kalkulišu, jednostavno ne žele da igraju protiv nekih timova na startu plej-ofa, ali to nije slučaj sa Nagetsima koji bi lako mogli da se sastanu sa Lejkersima ukoliko padnu na četvrto mesto.
Na Zapadu je velika gužva od petog do sedmog mesta, Los Anđeles Lejkersa, Dalas i Portland veoma su blizu jedni drugih, a svi žele da izbegnu sedmo mesto koje vodi u plej-in.
NBA liga od prošle sezone uvela je plej-in turnir koji igraju timovi od sedmog do desetog mesta, te i oni koji ne završe u prvih osam imaju šansu da izbore plasman u doigravanje.
Trenutno su Memfis i San Antonio na devetom i desetom mestu, ali Golden Stejt, koji je osmi, nema veliku prednost, pa će i tu biti tumbanja do kraja sezone.
Šansu traže i Nju Orleans Pelikansi, međutim, imaju jako male šanse i u završnici takmičarske godine morali bi da pobede na većini utakmica.
Bez sumnje biće kalkulacija među vodećim timovima, ali to neće biti i Denver Nagetsi – barem ne po rečima Nikole Jokića.
„Da li sam luda?“ – mediji grme, sudije žestoko oštetile Denver?! /video/
Bogdanović impresivan u novoj pobedi Atlante /video/
Denveru malo Jokićevih 32 poena – drama pripala Lejkersima! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala