Meksiko želi i vakcinu „Sputnjik lajt“ , ubrzaće vakcinaciju

© Foto : Rossiйskiй fond prяmыh investiciй (RFPI) / Uđi u bazu fotografijaAmpula jednokomponentne vakcine protiv kovida "Sputnjik lajt"
Ampula jednokomponentne vakcine protiv kovida Sputnjik lajt - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2021
Pratite nas
Samo dan nakon što je Rusija registrovala četvrtu vakcinu protiv virusa korona „Sputnjik lajt“, meksička laboratorija za biološke agense i reagense „Birmeks“ podnela je zahtev meksičkom sanitarnom regulatoru „Kofepris“ za hitnu primenu ruskog preparata.
„Birmeks“ je ove nedelje predstavio 'Koferpisu' dokumentaciju vakcine 'Sputnjik lajt', koja će biti predata na razmatranje i autorizaciju za hitnu upotrebu u Meksiku. To bi trebalo da ubrza proces vakcinacije, jer se daje u jednoj dozi“, navodi se u izjavi na sajtu laboratorije „Birmeks“.
Vakcina protiv kovida Sputnjik lajt - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2021
„Sputnjik lajt“ dvostruko smanjuje mogućnost zaraze koronom
Prema informacijama laboratorije, dokumentacija sadrži informacije o prvoj i drugoj fazi i preliminarne rezultate treće faze kliničkih ispitivanja, koje su neophodne za procenu bezbednosti i efikasnosti preparata.
Laboratorija „Birmeks“, koja se bavi logistikom nabavke vakcina za nacionalni program imunizacije protiv kovida, planira da u julu ili avgustu sertifikuje pakovanje vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) u 90 miliona doza godišnje i da započne izvoz. Proizvodnja probne serije je planirana za poslednju nedelju juna.
Jednokomponentna vakcina protiv virusa korona „Sputnjik lajt“, koju je napravio ruski Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“, registrovana je u Rusiji, a njena efikasnost iznosi 79,4 odsto, saopštio je ruski Fond za direktne investicije (RFPI).
„Sputnjik lajt“ je prva komponenta vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V). Efikasna je protiv svih novih sojeva virusa korona i nisu registrovane ozbiljne neželjene reakcije nakon imunizacije. 
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala