Bogdan je pronašao novog Bogdana /video/

© Foto : Jutjub / Skrinšot Omladinski sportski kanalTalentovani srpski košarkaš Bogdan Zimonjić
Talentovani srpski košarkaš Bogdan Zimonjić - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2021
Pratite nas
Bogdan Bogdanović, košarkaš Atlante Hoks, skrenuo je pažnju američkim univerzitetima na talentovanog srpskog beka Bogdana Zimonjića koji nosi dres Dinamika sa Dorćola.
Zimonjić, koji ima 18 godina, jedan je od talentovanijih srpskih bekova i u budućnosti bi mogao da izraste u odličnog košarkaša.
Američkoj javnosti mladog košarkaša predstavio je ESPN-ov analitičar Fren Frašila čija je uska struka koledž košarka, te je na Tviteru napisao da bi univerziteti trebalo da obrate pažnju na njega.
„Bek koji ide ispod radara, Bogdan Zimonjić iz Dinamika. Bek iz Srbije visok 198 centimetara na poslednjih pet utakmica prosečno beleži 23 poena i četiri asistencije, dok šutira 55 odsto iz igre i 46 van linije za tri poena“, napisao je Frašila i podsetio da mu je otac čuveni kondicioni trener Predrag Bata Zimonjić.
Bata Zimonjić, verni saradnik Željka Obradovića, a sada Igora Kokoškova u Fenerbahčeu, jedan je od najboljih srpskih kondicionih trenera, a dete mu ima šansu postana veliki igrač.
Bogdanović je dobro upoznat sa Bogdanom, svojim imenjakom, te je odgovorio na tvit Frašile napisavši:
„Neki univerzitet trebalo bi da dâ ovom momku stipendiju. Jedan od najboljih mladih bekova u Srbiji“.
​Bogdan Zimonjić rođen je 17. januara 2003. godine, a prve košarkaške korake napravio je u KK Partizanski put, klubu koji je osnovao njegov deda Petronije Zimonjić.
Posle toga prešao je u Čuburu, potom Radnički i na kraju stigao u Dinamik. Pokušao je da se oproba i u Feneru kao 15-godišnjak, ali nije uspeo da se nametne i vratio se u Beograd.
Pre nego što je dogovorio odlazak u Dinamik, za Bogdana bili su zainteresovani Zvezde i Mega, ali odlučio je da ode u klub sa Dorćola i kako stvari stoje – nije se prevario.
Igra sjajnu sezonu, debitovao je i za prvi tim Dinamika, te ćemo videti u kom pravcu će mu se razvijati karijera.
„Jokić je tvrd orah, rekao mi je da Srbi ne odmaraju!“ /video/
Jokićev šmekerski odgovor na histeriju u Americi /video/
Urnebesan gaf košarkaša Mornara: „Umalo ga ne poslah za Nikšić“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala