Rus i Grk se okliznuli prvi put u 2021. godini

© AFP 2023 / THOMAS SAMSONAndrej Rubljov i Stefanos Cicipas
Andrej Rubljov i Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 07.05.2021
Pratite nas
Na Mastersu u Madridu Andrej Rubljov i Stefanos Cicipas po prvi put u sezoni nisu uspeli da se plasiraju u četvrtfinale jednog turnira. Rus je poražen od Džona Iznera u napetom meču koji se igrao u dva taj-brejka, dok je Grk zaustavljen boljom igrom Kaspera Ruda.
Sjajna sezona je iza ovih momaka, Cicipas je osvojio Masters u Monte Karlu pobedivši upravo Rubljova, u Barseloni i Akapulku je zaustavljen na poslednjem stepeniku od strane Rafaela Nadala i Aleksandra Zvereva, na turnirima u Roterdamu i Australijan openu stao je u polufinalima, a u Marseju i Majamiju završio je takmičenje u četvrtfinalnim susretima.
Najveći „gubitnik“ aktuelnog sistema bodovanja na ATP liste uslovljenog pandemijom koronavirusa, Andrej Rubljov, tokom ove godine slavio je u Roterdamu. On je tada pobedio momka koji ga je nazvao „najvećim rivalom“, pošto je Martin Fučovič u sva tri međusobna susreta tokom ove godine izvukao deblji kraj, te je u šali rekao da se nada da „ove godine više neće igrati sa njim“.
Rubljov je vrhunski tenis pokazao i u Monte Karlu, Majamiju, Dubajiu i Dohi. Na prvom turniru na šljaci Rus je „počistio“ Rafaela Nadala u četvrtfinalu, ali ga je tempo svakodnevnog igranja mečeva u Monaku iscrpeo, te je Grk bio mudriji i uspeo da slavi u Monte Karlu.
Majami i Dubai Rubljov će pamtiti po tome što je do polufinala stigao bez izgubljenog seta, ali su Aslan Karacev i Hubert Hurkač bili tvrd orah za momka koji je fan fudbalskog kluba Barselona.
Podsetimo, u Barseloni je Rubljov stao tokom četvrtfinalne prepreke od strane italijanskog vunderkinda, Janika Sinera, te je vreme u Kataloniji iskoristio da poseti Kamp Nou kada se sastao i sa predsednikom Barselone, Đoanom Laporteom, i dobio dres sa svojim prezimenom.
Andrej Rubljov, ruski teniser, na turniru u Barseloni - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2021
Rus odabrao Barselonu
Turnir u Dohi jednako je bio interesantan za ruskog tenisera, jer do polufinala stigao bez ijednog odigranog meča, pošto su rivali odustali od takmičenja zbog povreda. Ipak, Rubljov je u prvom meču pred katarskim suncem poražen od strane Roberta Bautiste-Aguta.
Podsetimo i da je Rubljov na Australijan openu poražen u četvrtfinalu od strane svog sunarodnika, Danila Medvedeva.
Ipak, momci koji prete da naslede „veliku trojku“ i koji se nadmeću za prvo mesto ATP trke, na Mastersu u španskoj prestonici u osmini finala nisu odoleli napadima Džona Iznera i Kaspera Ruda.
Bolji tenis prikazao je ruski teniser koji je Amerikancu dozvolio samo jednu brejk priliku, ali je Izner u dva taj-brejka bio bolji, te mu oduzet servis od strane Rubljova u deonici u kojoj je on slavio nije smetao da iz borbe izađe kao pobednik (2:1).
Cicipas je sa druge strane sa Norvežaninom na terenu proveo sat i po vremena, u prvom setu nije bilo nijedne brejk prilike, ali je u trinaestom gemu Grk dva puta izgubio servis, te je Rud poveo sa 1:0.
Druga deonica takođe je bila izjednačena, ali je Izneru bila dovoljna jedna brejk prilika u sedmom gemu kako bi prošao u četvrtfinale Madrida bez izgubljenog seta.
Šansu za ispravku „lošeg izdanja“ u španskoj prestonici dvojica tenisera imaće na Mastersu u Rimu, nakon koga će pokušati da dođu do svoje prve Gren slem titule na Rolan Garosu.
Cicipas je najdalje stizao do polufinala Australijan opena 2019. i 2021. godine, dok je prošle godine na Rolan Garosu takođe zaustavljen na pretposlednjem stepeniku.
Rubljov, sa druge strane nikada nije otišao dalje od četvrtfinala, te je 2017. i 2020. bio deo top 8 tenisera na US openu, potom prošle godine na Rolan Garosu i ove sezone na Ozi openu.
Rus i Grk su promenili istoriju – Đoković brani čast „stare garde“, a Federeru je potrebno čudo
„Rusko tajno oružje“ je pokleklo pred „razočaranim, bivšim Rusom“
Medvedev krvario, besneo, vređao publiku i doživeo – „adios“! /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala