Zvezda neće „mačke u džaku“, sezona je trošenja na domaće

© AP Photo / Darko VojinovicNemanja Radonjić i Zlatko Junuzović u okršaju na fudbalskoj utakmici Crvena zvezda - Salcburg u Beogradu
Nemanja Radonjić i Zlatko Junuzović u okršaju na fudbalskoj utakmici Crvena zvezda - Salcburg u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2021
Pratite nas
Crvena zvezda nema adekvatnu konkurenciju u Superligi, i to traje pune četiri godine, pa se sve karte bacuju na Ligu šampiona. Ekipi su potrebna adekvatna pojačanja, a crveno-beli će po svemu sudeći, ovoga puta posegnuti za domaćim igračima - tačnije onima kojima se prezime završava na „ić“.
Zvezda u letnjem prelaznom roku planira da dovede četvoricu ozbiljnih fudbalera, ali izbor nije pao na neproverene strance, koji su često znali da budu „mačke u džaku“, već su ovoga puta u centru pažnje - Aleksandar KolarovAleksandar Prijović, Aleksandar Dragović i Nemanja Radonjić.
Pogledajte ovu objavu u aplikaciji Instagram

Objava koju deli Fan stranica Crvene Zvezde! (@czbg_info)

Praktično bi u sve tri linije tima bilo dovedeno kapitalno pojačanje, od odbrane, preko krila, pa sve do špica napada.
Crveno-beli su u prošlosti i te kako znali da se „opeku“, jedan od najsvežijih primera je Radživ van la Para, nije se proslavio kao ni Španac Kanjas, bilo je dosta promašaj u prošlosti. Da bi se sada to izbeglo, Zvezda ide na proverenu varijantu, na suvi kvaliteti klasu, a ne sme da izostane ni emocija prema voljenom klubu.
Fudbaler Crvene zvezde Gejlor Kanga proslavlja gol protiv Milana - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2021
Neviđeni skandal uzdrmao fudbalera Zvezde – lažirao identitet, sve izašlo na videlo?!
Radonjić koji je iz Marselja na pozajmici u berlinskoj Herti, vaskrsao je po povratku u srpski fudbal, kada se iz Rome 2016. godine vratio prvo u Čukarički, a zatim i u Zvezdu. Tu je doživeo fudbalsku renesansu, s klubom je napravio velike stvari, zaigrao je u Ligi Evrope, istakao se brojnim asistencijama i golovima, što je bila idealna preporuka da ga 2019. godine odvede Marselj.
Sada je stepenik podignut na još viši nivo, jer probuđeni div s Marakane, predvođen perspektivnim trenerom Dejanom Stankovićem, sve adute baca na Ligu šampiona.
Jasno je da bi Radonjićeva brzina, eksplozivnost, i te kako mogli da koriste Zvezdi na putu ka fudbalskoj eliti, a tu bi pomoć imao od momka srpskih korena, rođenog u Švajcarskoj.
Aleksandar Prijović, član Al Itihada, nekadašnji golgetera solunskog PAOK i bivši reprezentativac Srbije, prvi je pik za novog napadača, a posao je, kako se može čuti iz izvora bliskih klubu iz Ljutice Bogdana,  praktično pred realizacijom.
I dok bi pomenuti dvojac bio zadužen za asistencije i golove, razoružavanje protivnika, KolarovDragović bi u tandemu sa Nemanjom Milunovićem, koji igra kao u najboljim danima kada je bio član BATE Borisova i reprezentativac Srbije, činili bedem ispred Borjanovog gola, pa bi se retko ko, tu naigrao fudbala, i uspevao da ugrozi mrežu Zvezde.
Kolarov je odavno izgubio status prvotimca u redovima novog šampiona Italije - Intera, a pošto je u poznim igračim godinama, dolazak u Crvenu zvezdu mogao bi da bude pun pogodak za kraj karijere. Pa još ukoliko bi se igrala Liga šampiona...
I dok sportski direktor Mitar Mrkela i generalni direktor Zvezdan Terzić kuju planove oko dovođenja pojačanja, pažljivo birajući klauzule koje će se naći u ugovoru, posebno stavke bonus, kojim bi trebalo da „namame“ kapitalce, ujedno i da osiguraju Zvezdu u slučaju njihovog dolaska, a neuspeha na putu ka Ligi šampiona, crveno-beli svim silama jurišaju ka duploj kruni, koju čekaju već 14 godina.
Nema dileme da Zvezdinu armiju navijača čeka vrelo leto u kojem Stankovićeva kaznena ekspedicija ide na sve ili ništa.
► Novi vulkan je „eruptirao“ u Italiji: Čizma priča o mogućem tandemu Vlahović – Ibrahimović
► Sudar arapskih milijardi – kreće rat za „ušatog”
► Zidan i Tuhel su fudbal pretvorili u partiju šaha
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala